2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

A Buda-Cash alapítóját egyelőre nem gyanúsítják

2015. június 12., péntek 17:22

Nem szerepel a Buda-Cash-ügy gyanúsítottjai között a társaság alapítója, pedig Pintér Zoltán 2014-ig a brókercég igazgatósági elnöke és fő tulajdonosa volt. Ráadásul korábban a felügyelet is a vezetők felelősségéről beszélt, a brókercégnél másfél évtizede kezdődhettek a visszaélések.

Márciusban helyezték előzetes letartóztatásba a Buda-Cash több vezetőjét. A brókerház alapítója, Pintér Zoltán azonban nincs a gyanúsítottak között, annak ellenére, hogy 2014-ig a cég igazgatósági elnöke és fő tulajdonosa volt, ráadásul az ágazat felügyeletét ellátó jegybank vezetői is úgy nyilatkoztak korábban, hogy a visszaélésekről tudhattak a társaság vezetői. „Erős a gyanú arra, hogy egy több évtizedes visszaélés-sorozatra bukkantunk. Vélhetően az érintett brókerház valamennyi adatszolgáltatását, analitikáját meghamisította az elmúlt több mint tíz év során” – fogalmazott korábban Windisch László MNB-alelnök.

Az ügyben eredetileg tíz embert állított elő a rendőrség: közülük egyet tanúként, kilencet gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. A Magyar Nemzet információi szerint Pál Gyula, a Buda-Cash igazgatósági tagjával szemben az ügyészség megszüntette az eljárást. „A március elején előállított gyanúsítottak közül egy személy gyanúsítása ellen bejelentett panaszának a Fővárosi Főügyészség még akkor helyt adott, mivel a vele szemben felmerült gyanú a kihallgatás időpontjában nem volt megalapozott” – tájékoztatott Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A nyomozás még tart, vagyis az, hogy valakit még nem gyanúsítottak meg, nem zárja ki, hogy később ezt megtegyék.

„Nem ez az első eset, hogy a Fidesz ezt a megoldást alkalmazza, azaz csaló brókereket enged el” – mondja Varju László DK-alelnök. A Gyurcsány-párt szerint a Fidesz és az ügyészség szándékosan hagyja futni a Buda-Cash egyes vezetőit. A kormánypárt válaszul úgy reagált: a DK képviselői nem szavazták meg korábban a csaló brókerek vagyonának zárolását lehetővé tevő törvényjavaslatot.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!