2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Zombisították édesanyját a luxusidősotthonban + Videó

Zombivá tették édesanyját az Arany Alkony Idősotthonban. Ezekkel a szavakkal erősítette meg a Célpont legutóbbi riportját egy férfi. Az egészségügyi ellátásért nem az üzemeltető egyházi misszió, hanem a tulajdonos magáncég volt a felelős. A cégcsoport nem kapja meg az otthonok működtetésének jogát a Fővárosi Kormányhivataltól, ha igazolódik a bűncselekmény gyanúja.

Az Arany Alkony Idősotthon több lakójának életét úgy rövidítették meg, hogy megszokott gyógyszerük helyett új orvosságot adtak nekik. Ezt állította korábban – egymástól függetlenül – két dolgozó a Hír TV oknyomozó műsorának. A Célpont munkatársai feljelentést tettek emberölés gyanújával a rendőrségen.

Zombisították tulajdonképpen az intézetben, ami egy csúnya kifejezés, de valóságosnak bizonyult – fogalmazott az a férfi, aki a múlt pénteki Célpont-riport után jelentkezett. Azt mondja, ő is csatlakozna a feljelentéshez. Édesanyja 2009-ben került az Arany Alkonyba, három hónappal később pedig meghalt. A család négymillió forintot fizetett az egészségügyi szolgáltatásért.

„Nyilvánvalóan nagyon nagy gyakorlatuk és tapasztalatuk van az ilyen betegeknek az állapotfelmérésében, és biztos vagyok abban, hogy világosan látták a lehetőséget, hogy itt hamar felszabadulhat egy szoba” – nyilatkozta a Hír TV-nek.

Az idős asszonytól is elvették a megszokott orvosságot, először helyettesítő gyógyszerrel kezelték, majd erős nyugtatót kapott. A férfi arról számolt be, hogy édesanyja olyan klinikai nyugtatót kapott, amit igazából orvosi felügyelet mellett lehetne adni, legfeljebb négyhetente megismételve. Véleménye szerint az addigi gyógyszereihez képest ez egy iszonyatos dózis lehetett. Ráadásul a kezelési naplóból az is kiderült, hogy nemhogy négy hetet nem vártak, hanem három hét múlva kapott újra egy ilyen adagot, ami után gyakorlatilag egy-két héttel később meg is halt – tette hozzá.


Az otthonokat egy egyházi misszió üzemeltette, de az egészségügyi ellátásra nem velük szerződtek az idős lakók – közölte a misszió vezetője.

Kifejezetten szociális ellátással foglalkozunk, tehát nem egészségügyi ellátással és nem egyéb mással, üzleti tevékenységet nem folytatunk – fogalmazott Erdős János. A Kálvin János Presbiteri Misszió elnöke hozzátette: az intézményhálózaton belül működik egy egészségügyi szolgáltató is, az úgynevezett Medicatus-cégcsoporthoz tartozóan, egészségügyi szolgáltatással foglalkoznak.

A Medicatus-cégcsoport az épületek tulajdonosa, de az üzemeltetés is hozzá kerülhet, mert az egyházi missziónak – a jogszabályi feltételek megváltozása miatt – már nincs pénze az idősotthonok működtetésére. A Medicatus-cégcsoportnak egyelőre nem adta ki a működési engedélyt a Fővárosi Kormányhivatal.

A kormányhivatal vezetője, Pesti Imre szerint kényszerhelyzetben vannak és a legkisebb rosszat kell választaniuk. A legkisebb rossz az, ha az ingatlan tulajdonosa a saját ingatlanában tudja üzemeltetni a jelenlegi finanszírozás mellett az idősotthont, és így végérvényesen megoldódik a betegellátás helyzete – fogalmazott Pesti, hozzátéve: ha azonban igazolódik, hogy valóban bűncselekmény történt, akkor ezt a kérdést természetesen újra kell gondolni.

A Medicatus Zrt. vezérigazgatója nem állt a Hír Televízió kamerái elé.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!