2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Zavarják a járókelőket a Böszörményi út betonpilonjai

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 10:59, frissítve: csütörtök 12:37

Betonpilonok teszik nehézzé a gyalogosátkelést a fővárosi, Böszörményi úti karácsonyi vásárnál. A BRFK által elhelyezett terelőelemek a gázolásos terrorcselekményeket hivatottak megakadályozni, többen azonban arra panaszkodtak, hogy inkább a járókelőket, a babakocsisokat, a kerekesszékeseket zavarja. A vélemények megoszlanak.

A rendőrség a gázolásos terrorcselekmények megelőzésére helyezett ki több helyen is terelőelemeket, azonban a tizenkettedik kerületben a kivitelezés nem aratott osztatlan sikert.

A Hegyvidék Facebook-oldalán többen is kifogásolták, hogy míg a gyalogosok dolgát megnehezítik a zebránál elhelyezett betontömbök, addig a kocsik behajtását nem akadályozzák a virágládák. Mások esztétikai hiányosságot véltek felfedezni, de akadt olyan is, aki egyetértett az elgondolással.

„Szerintem szerencsére itt nincs akkora forgalom, én nem találtam ebben semmi problémát, ki lehet kerülni könnyedén” – mondta az egyik járókelő.

A forgalom valóban nem túl nagy, a babakocsisok és a kerekesszékesek viszont nem ennyire megértők.

„Elég nehéz, pici a hely, meg oké, hogy biztonság, de valami karácsonyi motívum jó lett volna, nem pedig megijesztik az embereket” – fogalmazott egy másik gyalogos.

Volt, aki a terelőelem helyett embertársai figyelmetlenségét kritizálta.

„Inkább az a kényelmetlen, amikor a gyalogosok itt vannak a két virágágyás között, és mi bent rekedünk az autók között a zebrán, az kényelmetlen, kellemetlen. Nem igazán figyelnek az emberek, nem segítenek, azzal, hogy arrébb állnak, nem engednek el. Egyébként máshol is így van BRFK-s pillértől függetlenül” – panaszkodott az egyik járókelő.

A rendőrség a terelőelemek mellett egyenruhás és civil rendőrökkel is biztosítja az ünnepi rendezvényeket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!