2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Zárva maradhat hétfőtől a posta

2015. október 11., vasárnap 07:09, frissítve: vasárnap 10:06

Győr-Moson-Sopron megyében kilenc településen is zárva maradhat hétfőtől a posta. A jelenlegi üzemeltető többször is késett az alkalmazottak fizetésével, akik megelégelték ezt a helyzetet. A Magyar Posta visszaveheti ezeknek a kis kirendeltségeknek az üzemeltetését.

Zárva van a győrújfalusi posta. A nyitva tartás szerint hétfőn 8 órakor nyitna ki újra, ez azonban mára bizonytalanná vált. A postát üzemeltető cégnél ugyanis bérkifizetési problémák adódtak, így előfordulhat, hogy a dolgozók nem állnak munkába a jövő hét elején. „Úgy tűnik, hogy olyan kft.-k lépnek be itt bérlőként, üzemeltetőként a képbe, akik nem biztos, hogy a működésük teljes ideje alatt tudják garantálni azt, hogy az elvégzett munkának az ellenértéke, tehát a munkabérek határidőre kifizetésre kerülnek” – mondta Nagy Imre Attila, Győrújfalu polgármestere.

Nem csak a munkabér kérdéses az üzemeltetőváltásnál. „Ki lesz a munkaadójuk, nem tudják, hogy milyen munkabérért fognak dolgozni. Nem tudják, hogy napi hány órában fognak dolgozni, és egyáltalán azt sem igazán tudják, hogy mit fognak és mit várnak el tőlük azért a munkabérért cserébe” – fogalmazott a polgármester.

Ha bezár a faluban a posta, a helyieknek Győrbe kell utazni a szolgáltatásért. „Én még tanulok, édesanyám itt dolgozik, édesapám meg fuvarozik. Meg tudjuk oldani a posta hiányát. Ez így megoldható lenne számunkra” – nyilatkozta Takács Katalin.

A probléma azonban nem egyedi. Információink szerint Győr-Moson-Sopron megyében kilenc települést érint a tulajdonosváltás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!