2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

VOSZ: Ez elfogadhatatlan

2016. január 28., csütörtök 10:10, frissítve: csütörtök 11:44

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány – lengyel mintára – tavasszal különadót vezetne be a hazai kiskereskedelemben.

Szathmáry Kristóf miniszteri biztos a kormánypárti Magyar Időknek korábban azt mondta: az új közterhet a nagyobb forgalmú, 105 millió forint bevételt elérő áruházláncokra vetné ki a kormány, az alacsony forgalmú kisebb boltok nem fognak adót fizetni. A varsói intézkedés jogszerűségét egyelőre vizsgálja Brüsszel, így itthon is kivárnak az intézkedéssel.

Dávid Ferenc szerint a vállalkozások nem azért fizetnek kötelező kamarai hozzájárulást, hogy újabb különadókkal sújtsák őket. „A magyar vállalkozók és munkaadóknak a pártjának az elnöke, ő egy olyan javaslatot forszíroz, ami a kereskedelmi vállalkozásoknak kifejezetten súlyos és káros. Mi nagyon örültünk annak, hogy a különadókat a kereskedelemben, ugye, 2011-12-13 után kivezették. Ezek után megjelenik a kereskedelmi és iparkamara budapesti elnöke, és arra tesz javaslatot, hogy újabb különadókkal terheljük a vállalkozásokat, ez elfogadhatatlan. Kérdezem, hogy ezért fizetik a budapesti vállalkozók a kötelező kamarai hozzájárulást?” – tette fel a kérdést Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!