2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Napindító 04:00

Vona valódi elszámoltatást ígér

2017. július 27., csütörtök 22:29, frissítve: csütörtök 22:33

A 20. századot minden szempontból megszenvedett nemzetet újra fejlődő pályára kell állítani. Erről Vona Gábor beszélt Keszthelyen a Jobbik ifjúsági tagozata előtt. A Jobbik elnöke szerint jelenleg a politika a korrupcióról és az erőszakosságról szól, az Orbán-kormány célja pedig nem Magyarország felemelése, hanem egy szűk elit meggazdagodása. Az ellenzéki pártvezető kormányra kerülésük esetén valódi elszámoltatást ígért.

Az ismert toxikológus előadását hallgatta több száz fiatal a Jobbik Ifjúsági tagozatának keszthelyi nyári táborán. Zacher Gábor ahogyan eddig sem, most sem tesz különbséget a meghívások között, mint mondja:a drog nem pártpolitikai kérdés.

„A kábítószernek és a kábítószer-problémának nincs színe, mármint a szín alatt most úgy értem, hogy pártszíne. Szóval ez nem arról szól. hogy döntő módon mást akarna az egyik oldal vagy a másik oldal. Én úgy gondolom alapvetően, hogy egyetlenegy célunk lehet: Magyarországon ezt a problémát minél jobban visszaszorítani. Hangsúlyozom: visszaszorítani. Nem arról van szó, hogy megszüntetni, hiszen azt mondjuk Magyarországra kiírni, hogy tiszta udvar, rendes ház, drogmentes övezet, ilyen soha nem lesz” – vélekedett Zacher Gábor.

Nemzeti dohánybolt nincs a táborban, de nemzeti activity party és nemzeti kvízparty annál inkább. Aki pedig elfáradna a szombat esti buliban, várja a vasárnapi mise és istentisztelet. Az ifjúsági tagozatnak  komoly szerepet szánnak a  kampányban.

„Én úgy gondolom, hogy nagyon fontos szerepe lehet az ifjúsági tagozatnak – ugye a Jobbikról tudjuk, hogy a fiatalok körében az egyik legnépszerűbb, sőt a legnépszerűbb párt, viszont az előnye mellett van egy hátránya is. Ez az a társadalmi réteg, ami a legnehezebben mutatkozik a választási hajlandóságra vagy a közéletre. Ebben van hatalmas szerepe az ifjúsági tagozatnak, hogy mi a közélethez és a politikához közelebb hozzuk a fiatalokat” – mondta Keresztesy Gergő, a párt ifjúsági tagozatának Hajdú-Bihar megyei elnöke.

A Jobbik elnöke durva választási kampányra számít, ezért önfegyelmet és kemény munkát kért a fiataloktól.

„Brutális időszak jön, hiszen egy erőszakos kormánnyal kell majd fölvennünk  a versenyt, aki számára, mint egy maffia számára igazából nincsenek határok” – jelentette ki  Vona Gábor, aki szerint a Jobbik egyik elsődleges célja, hogy soha ne váljon olyanná, mint a Fidesz. A párt elnöke hozzátette: az eddigi kormányok csak ígérték az elszámoltatást, a Jobbik – ha kormányra kerül – be is váltja azt.

„Itt valaki börtönbe fog kerülni. És az nem tudjuk még, hogy ki lesz. Az a választások eredményétől függ. És nem azért fog valaki börtönbe kerülni, mert bennem bosszúszomj van, vagy a Jobbikban bosszúszomj van, hanem azért fog börtönbe kerülni valaki, mert megérdemli. Mert olyan dolgokat tett ezzel az országgal és olyan dolgokat tesz ezzel az országgal, amiért börtön jár. A magyar jogszabályok és a magyar igazságszolgáltatás jelenlegi keretei között is ez járna, csak ez nem történt meg” – mondta a pártelnök.

A délutáni előadások után bulikon és ismert zenekarok koncertjein szórakozhat a néhány száz meghívott fiatal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!