2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Vona: Orbán egy kiégett kommunista

2017. június 6., kedd 15:21, frissítve: kedd 16:16

A miniszterelnök kitért a válaszadás elől és inkább zsúrpubizott, a Jobbik elnöke kommunistázással vágott vissza.

Hiába várt konkrét választ a Jobbik elnöke a parlamentben a miniszterelnöktől a bérunióra vonatkozó kezdeményezésükre.

Az ellenzéki párt azt szeretné elérni, hogy uniós szinten alapelv legyen az egyenlő munkáért egyenlő bért, vagyis ugyanazon ágazatban egy magyar dolgozó ugyanannyi fizetés kapjon, mint nyugati társa.

Orbán Viktor azonban kitért a konkrét válasz elől – inkább a Jobbik elnökét bírálta és azt hangoztatta, hogy felfoghatatlan számára, hogy van még, aki elhiszi, hogy a brüsszeli bérpolitika jó lenne a magyar embereknek.

„A zsúrpubiskodásban meg a nagy cukiskodásban lassan már a »make love, not war«-nál tartunk. Ön szereti az iszlámot, a migránsokat, a kutyákat, az oligarchákat, ha önnek pénzt ad, és mostanában már szereti Brüsszelt is, már csak egy virágkoszorú hiányzik a fejéről, de gondolom, a következő plakátkampányon ezt is láthatjuk majd” – mondta Orbán Viktor.

Viszonválaszában a Jobbik elnöke is a változást kérte számon Orbán Viktoron – szerinte ugyanis a kormányfő nem tud kilépni rögeszmés, háborúskodó világából, és mára fiatal demokratából kommunistává változott.

„Amikor mi vitához folyamodunk, akkor ön mindig szóvá teszi, hogy én mennyire megváltoztam. Igen, megváltoztam, egy nemzeti radikális párt elnökéből egy nemzeti néppárt elnöke lettem, ami komoly változás, és vállalom. De miniszterelnök úr, ön talán nem változott? Ön talán nem változott meg nagyon? Miniszterelnök úr, ön egy lánglelkű fiatal demokratából egy kiégett kommunista lett. Nem ideológiailag, hanem mentalitásában. Annyit harcolt a kommunistákkal, miniszterelnök úr, hogy ugyanolyan lett, mint ők” – vágott vissza Vona Gábor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!