2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Vona: Nem mondtunk zsidó vicceket

2017. szeptember 20., szerda 21:40, frissítve: szerda 23:04

Egyebek mellett a kiszivárgott frakcióülésükről is beszélt a Jobbik elnöke az Egyenesen című műsorunkban.

Vona Gábor szerint ha 2018-ban kormányra kerülnek, első és legfontosabb lépésük az elszámoltatás lesz, melyet Orbán Viktorral és az ő „maffiakörével” kezdenek. Ez Vona szerint nemcsak az ország érdeke, hanem a Jobbik-kormányé is, hiszen szerinte a Fidesz arra törekszik, hogy egy esetleges választási bukta után is vissza tudjon térni.

„A Fidesz jól láthatóan arra készül, hogy olyan tőke-, anyagi koncentrációt halmoz fel, amellyel ha el is bukja a választást, akkor is vissza tud térni, és meg tudja roppantani a soron következő kormányt. Tehát életbevágó a politikai megmaradás szempontjából is, hogy a lehető leghamarabb felszámoljuk ezt a maffiahálózatot. Ez Orbán Viktor személyén át vezet, hiszen a pókháló közepén ő maga a pók” – fogalmazott a pártelnök.

Vona Gábor szerint Magyarország miniszterelnöke képtelen érdemi választ adni a Jobbik kérdéseire, ez pedig azt jelenti, hogy fél a párttól, a programjától, a választási vereségtől – ezt szerinte Orbán Viktor „nagyon jól is teszi”.

Az ellenzéki vezető beszélt arról is, hogy a Jobbik román mintára korrupcióellenes ügyészséget hozna létre. Szerinte ezen keresztül akár az ügyészséget is el lehet számoltatni, hiszen elszámoltatásuk másik fő szereplője Polt Péter lenne.

Vona Gábor az ellenzék helyzetével kapcsolatban azt mondta, nem hisz abban, hogy „nagy ellenzéki összeborulás” történne, hiszen nem is ez a pártok dolga. A Jobbiknak az egyéni választókerületekre kell összpontosítania, és nem tart attól, hogy mindössze néhány arcot ismernek a pártból országszerte.

„Nyilván az ember nem a másikra akar mutogatni, de hát huszonhét év után a Fideszből is öt-hat embert tudnak fölsorolni, és ráadásul milyen öt-hat embert… Szerintem ez nem a mennyiség harca, hanem a minőség küzdelme” – szögezte le a pártvezető.

Vona Gábor reagált a Ripost cikkére is, melyet a párt frakcióüléséről írtak.

Jobbik: Nívódíjat a Ripostnak!

A párt közleményt adott ki a Ripost írásával kapcsolatban:

„A Jobbik ezúton is köszöni, hogy a Ripost nevű álhírportál elfogadta a frakcióülésünkre szóló meghívásunkat és »tűpontos« tudósítást írt a múlt héten tartott rangos szezonnyitó politikai eseményünkről. A portál most is hiteles maradt önmagához. Újságírói berkekben csodálják szakmai színvonalukat, pontos és objektív tájékoztatásukat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a hazai sajtó »független nagyágyúi« (Origo, Lokál, 888, Pesti Srácok, ma esti közmédia és a holnapi Magyar Idők) mellett a szakma csúcsának számító Hírcsárda változtatás nélkül, egy az egyben leközölte a Ripost tudósítását. A Jobbik reméli, hogy a TV2 és az MTVA után jövőre a Ripost kapja meg a Magyar Termék nívódíjat.”

„A Ripostnak erről a cikkéről talán az a legkomolyabb reakció, hogy a Hírcsárda nevű vicclap egy az egyben lehozta. Ez azért jelzi ezt a színvonalat, úgyhogy én nem is reagálnék azokra a hazugságokra, amelyek a Ripostban velem kapcsolatban napi szinten megjelennek. Az tényleg mindennek a legalja, és a sajtószínvonalnak a lehető legalacsonyabb szintje. (…) Egyébként valaki bejut egy hotelbe, amely nincs lezárva – mi nem zárattuk le a hotelt, ahol a frakcióülésünket tartottuk, mint ahogy a Fidesz Velencén. Bárki, aki ott szobát foglalt, bejöhetett” – mondta a képviselő.

Beszélt arról is, hogy a frakcióülés annyira közvetlen és nyitott volt, hogy a párt politikusai fotózkodtak is néhány, a szállóban lakó emberrel, Vona Gábor szerint ez is azt mutatja, hogy „az emberek között élnek, nem félnek az emberektől, és nem kell elbújniuk előlük, mint Orbán Viktornak”.

Vona Gábor szerint nem meséltek egymásnak zsidó vicceket az ülés alatt.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!