2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Vona Gábor: Vállalhatatlan Szávay István kijelentése

Vállalhatatlan Szávay István kijelentése – hangsúlyozta Vona Gábor. A Jobbik volt elnöke szerint sajnos egyértelműek egykori párttársának mondatai. Az össze párt elítéli a politikus tettét. A Jobbik eddig nem kommentálta az esetet.

  • Vona Gábor: Vállalhatatlan Szávay István kijelentése

X: Mit csináltál Pista?
Szávay István: Leütöttem egy nőt.

Szávay István azt mesélte párttársainak a Jobbik májusi tisztújító kongresszusán, hogy megvert egy zsidó nőt egy szórakozóhelyen, mert az megjegyzést tett rá, emellett a hangfelvételen durván sértegette és kigúnyolta származása miatt a nőt. A Jobbikból szerdán szinte senkit nem lehetett elérni, egyik országgyűlési képviselőjük pedig a párt sajtóosztályához irányított minket.

„Érdemes a sajtóosztályhoz, vagy az érintetthez fordulni. Tehát erről én nem tudok, még nem hallottam a hangfelvételt sem, nem volt még a cikket sem módom elolvasni” – hárított Magyar Zoltán, jobbikos képviselő.

A párt volt elnöke az azonnali.hu-n tartott élő fórumán a Hír TV kérdésére azt mondta: elítéli volt párttársa magatartását.

„Vállalhatatlannak tartom. Ennél többet szerintem nem kell mondani, önmagáért beszél, sajnos!” – fogalmazott egyértelműen Vona Gábor.

Ahogy elítéli a nők elleni erőszakot a Jobbikból távozott Apáti István is. „Valamennyi nőket ért támadást személy szerint elítélek, teljesen mindegy hogy milyen származású a sértett, vagy éppen kicsoda az elkövető, finoman szólva is durvának tartom, ha valaki egy nőt bántalmaz” – mondta.

A Jobbikkal szövetségre készülő LMP társelnöke szerint Szávay nem kerülheti el a felelősségre vonást.

„Hogyha bármely párt, bármely politikusa ilyen kijelentésre ragadtatta el magát, akkor az a minimum, hogy ő maga elnézést kér, és a párt, ahova tartozik, az pedig nagyon határozottan elhatárolódik az ilyen cselekménytől. Hozzáteszem, ha egy ilyen bűncselekmény megtörtént, annak büntetőjogi következményei is kell, hogy legyenek” – nyilatkozta Keresztes László Lóránt.

Ahogy a DK is bíróság elé vinné Szávayt. „Bárki, aki nőt ver meg, annak börtönben a helye. Ezért nagy tisztelettel azt kérném végre a Fidesztől, hogy az isztambuli egyezményt fogadja már meg! A DK most benyújtotta, mert a Fidesz nem volt hajlandó benyújtani ezt az egyezményt, és azt kérjük a fideszesektől, ne a komondorok pártjára álljanak, hanem a nővédők pártjára, ne a nőverők pártjára” – fogalmazott Oláh Lajos, a párt országgyűlési képviselője.

A Fidesz frakciószóvivője szűkszavúan nyilatkozott az ügyben. „Mi az erőszak minden formáját elítéljük, és minden kisebbséget megvédünk” – mondta Halász János.

A kormány szerint ha Szávay ténylegesen ezt mondta, távoznia kell a parlamentből. „Először a képviselőnek kell nyilatkozni arról, hogy ő szerepel-e a hangfelvételen, valóban mondott-e ilyeneket? Hogyha ezt vitatja, akkor derüljön ki az igazság, és hogyha ez megfelel az igazságnak, akkor szerintem az Országgyűlésnek nem lehet tagja az, aki ilyen kijelentéseket tesz” – fejtette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Jobbik sajtóosztálya egyelőre nem válaszolt a megkeresésünkre és nem kommentálta Szávay kijelenéseit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!