2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Állami áruház 17:25

Vona: Erő és szeretet kell

,

2017. június 10., szombat 12:30, frissítve: szombat 19:05

Futballhasonlattal érzékeltette a Fidesz és a Jobbik politikája közötti különbséget Vona Gábor pártja kongresszusán. A politikus miniszterelnök-jelöltségét elsöprő többséggel erősítették meg a küldöttek. Vona Gábor biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarországot ígért, amelyet magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel irányítanak majd.

A Himnusszal indult a Jobbik kongresszusa, amelyet ezúttal is a fővárosban rendeztek, a Budapest Kongresszusi Központban. A sajtó csak a pártelnök beszéde alatt lehetett jelen a rendezvényen.

Vona Gábor azzal nyitott, hogy hét megrongált Jobbik-plakátot látott, amíg úton volt a rendezvény helyszíne felé.

A pártelnök magabiztosan beszélt arról, hogy a Jobbik jövőre megbuktatja a Fideszt.

„Amikor majd kormányra kerülünk 2018-ban, a magyar szívünk és a józan eszünk megőrzése mellett tiszta kézzel kell kormányozni. Magyar szívvel , józan ésszel, tiszta kézzel kormányozni – csak így lehet, ezt üzenjünk Magyarországnak, ezt üzenjük a magyar embereknek, ezt fogjuk tudni képviseli kormányon” – jelentette ki Vona.

Az ellenzéki politikus biztonságos, élhető, szabad és igazságos országot ígért.

„Nekünk az a feladatunk, hogy felmutassuk azt az erőt és azt a hitelességet, hogy 2018-ban, amikor az emberek elmennek szavazni, és a kormányváltó többség keresi a kormányváltó erőt, akkor megtaláljanak bennünket. És a Fidesz retteg ettől a naptól, mert ez a nap a számára nem csupán kormányváltást fog jelenteni. Sokuk számára az állandó lakhelyüknek és állandó lakcímüknek a tartós megváltozását is. Jól is tesznek, ha ettől félnek, mert Jobbik el is fogja őket számoltatni, és aki börtönben való, azt börtönbe fogja zártani” – tette hozzá.

A korrupció megfékezése mellett Vona Gábor a bérek emelését, az elvándorlás megállítását, az oktatás és az egészségügy fejlesztését tartja kiemelten fontos feladatnak.

„Orbán Viktor hóbortja az, hogy Magyarországon legyen a legjobb foci, és Magyarországon legyenek a legjobb stadionok. Az én hóbortom az lesz, hogy Magyarországon legyen a legjobb egészségügyi ellátás, és Magyarországon legyenek a legjobb kórházak” – hangoztatta a pártelnök.

A jó kormányzáshoz egyszerre kell erő és szeretet – hangoztatta a Jobbik elnöke.

„Ha van szeretet, de nincs erő, akkor az a kormány meg fog futamodni, azt el fogja fújni a szél, az nem fog tudni felállni, az nem fog tudni szembenézni a nehézségekkel, a küzdelmekkel, a megpróbáltatásokkal. Ezért két dolog kell a kormányzáshoz egyszerre: erő és szeretet. Erő, hogy meg tudjuk védeni és újjá tudjuk építeni Magyarországot, és szeretet, hogy egyesíteni tudjuk a magyar emberek közösségét” – jelentette ki a politikus.

Vona Gábor megerősítette, hogy egyik ellenzéki párttal sem fognak össze a jövő évi parlamenti választás előtt.

A beszédet a Hír TV oldala percről percre közvetítette.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!