2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Vona az alaptörvényben rögzítené a korrupcióellenes harcot

2017. január 18., szerda 14:06, frissítve: szerda 14:06

Az alaptörvénybe foglalná a korrupció elleni harcot a Jobbik – ezt a párt elnöke jelentette be. Vona Gábor már februárban benyújtja az erre vonatkozó javaslatát az Országgyűlésnek.

A „lex Ludas Matyi” nevű antikorrupciós törvénycsomagban rögzítenék, hogy kötelező vagyonosodási vizsgálat alá kell vetni a képviselőket és a kormánytagokat, és át kell világítani azokat is, akik a közbeszerzéseken nyernek.

„Abban a pillanatban, amikor Mészáros Lőrinc és társai ellopják a magyar gazdaság forrásait, és a magyar adófizetők pénzét, akkor nemcsak ezzel a pénzzel rövidítik a költségvetést, hanem kontraszelektálják a magyar vállalkozói kart. Hiszen azt üzenik, hogy nem elég tisztességesnek lenni, nem elég tehetségesnek lenni, nem elég szorgalmasnak lenni, ezek az értékek nem érvényesülnek a magyar gazdaságban, hanem pont az ellenkező értékek: a tisztességtelenség, a gátlástalanság, a tehetségtelenség, a kormányközeliség, ezek azok a szempontok, amik számítanak, és az a kontraszelekció pedig a magyar vállalkozói kart versenyképtelenné teszi” – fogalmazott a pártelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!