2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Vona: A Jobbik sokszor nekiment a falnak

2017. január 11., szerda 16:50, frissítve: szerda 17:43

A baloldali pártokkal és a Fidesszel sem kíván együttműködni a Jobbik – ezt a Reutersnek adott interjúban jelentette ki Vona Gábor.

Utalt arra, hogy a párt eltávolodik szélsőjobboldali gyökereitől, és új, modern konzervatív ideológiát képviselne. Vona Gábor a Jobbikot olyan kamaszhoz hasonlította, aki sokszor nekiment a falnak, de később rájött, hogy az élet nem fekete-fehér. Hozzátette: pártja százszorta demokratikusabb politikai berendezkedést hozna létre kormányra kerülése esetén, mint amilyet a Fidesz kiépített.

„Ebből van mindig politikai vagy sajtóvita, hogy mi a jobb: a baloldali pártokkal együtt akarunk működni, vagy a Fidesszel akarunk együttműködni? Egyikkel sem. Tehát a baloldali pártokat és a Fideszt is 20. századi pártnak tartjuk. Hidakat szeretnénk építeni a különféle társadalmi csoportok között, és azt szeretnénk üzenni az embereknek, hogy a Jobbik egy olyan modern, 21. századi párt, amely az egykori baloldali és az egykori jobboldali szavazók számára ugyanúgy hordoz üzenetet, programot, alternatívát” – fogalmazott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!