Vona: A Jobbik sokszor nekiment a falnak

KaG, 2017. január 11., szerda 16:50, frissítve: szerda 17:39
A baloldali pártokkal és a Fidesszel sem kíván együttműködni a Jobbik – ezt a Reutersnek adott interjúban jelentette ki Vona Gábor.

Utalt arra, hogy a párt eltávolodik szélsőjobboldali gyökereitől, és új, modern konzervatív ideológiát képviselne. Vona Gábor a Jobbikot olyan kamaszhoz hasonlította, aki sokszor nekiment a falnak, de később rájött, hogy az élet nem fekete-fehér. Hozzátette: pártja százszorta demokratikusabb politikai berendezkedést hozna létre kormányra kerülése esetén, mint amilyet a Fidesz kiépített.

„Ebből van mindig politikai vagy sajtóvita, hogy mi a jobb: a baloldali pártokkal együtt akarunk működni, vagy a Fidesszel akarunk együttműködni? Egyikkel sem. Tehát a baloldali pártokat és a Fideszt is 20. századi pártnak tartjuk. Hidakat szeretnénk építeni a különféle társadalmi csoportok között, és azt szeretnénk üzenni az embereknek, hogy a Jobbik egy olyan modern, 21. századi párt, amely az egykori baloldali és az egykori jobboldali szavazók számára ugyanúgy hordoz üzenetet, programot, alternatívát” – fogalmazott.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés