2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Volt rendőré az Ozora fesztivál területe?

Nem cáfolta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, hogy egy nyugalmazott rendőré az a terület, amin az Ozora fesztivált tartják. Garamvölgyi László vasárnap este a Hír TV-nek azt mondta: ma újabb hat embert állítottak elő a rendezvényről.

Garamvölgyi László a Hír TV stúdiójában azt mondta: most elsősorban nem a terület tulajdonjogával kell foglalkozni, de azt is kivizsgálják. Azzal kapcsolatban, hogy a fesztiválon tartott razziát követően felfüggesztették a sárbogárdi rendőrkapitányt, elmondta: indoklás nélkül történt a felfüggesztés, így nem mondhat többet róla. Komplex vizsgálat fogja kideríteni, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon mit tudhattak arról, hogy mi folyik a területen.

A jegyző zárathatta volna be a fesztivált, de ő szabadságon volt, nem tudtuk elérni. „Mi a jogalkalmazók vagyunk, ő tudott volna csak lépni az ügyben” – hangsúlyozta Garamvölgyi azzal kapcsolatban, hogy miért nem zárták be már az első razziát követően a rendezvényt. Kiemelte: akkor valóban találtak kábítószert, de csak azt tudták előállítani, aki birtokolta azt.

Az új szervezőcsapat üzletpolitikája adhatott okot arra is, hogy idén többen jelezték a polgármesteri hivatalnak, hogy elviselhetetlen a nagy hangzavar – mondta vasárnap a Magyar Nemzetnek Ozora polgármestere. Schranz Istvánné eleget tett a lakosok kérésének, ezért csütörtök délután jelezte ezt az azóta leváltott sárbogárdi rendőrkapitánynak. A választ illetően azonban csalódnia kellett, a rendőrfőkapitány annyival intézte el a panaszt, hogy „a fesztivál miatt nem kell aggódnia”. Arra a kérdésre, hogy az ellenőrzésmentes lebonyolítás érdekében lehetett-e kapcsolat a szervezők, a helyszín tulajdonosa, valamint a felelős rendőri szervek között, a polgármester asszony annyit mondott, hogy ezt már korábban is gyanítani lehetett, hogy „a rendőrség benne van”.

„Az akció nem késett, van egy tól-ig határ, 12 órától este 20 óráig kellett elvégeznünk a razziát” – mondta a szóvivő a vasárnapi ellenőrzésre utalva. Este 7 óráig újabb 6 embert állított elő a rendőrség, összegezve egy sikeres akcióról van szó – tette hozzá. Szerinte késés nem most volt, hiszen kilenc évet késett az intézkedés, mivel már az elmúlt években is jellemző volt a kábítószer-fogyasztás a rendezvényen.

A razziát hosszas titkosszolgálati munka előzte meg, a rendőrség tapasztalatai szerint a fesztiválra az utóbbi három évben volt jellemző az ideihez hasonló drogfogyasztás – felelte Garamvölgyi László a Hír TV azon kérdésére, egyáltalán hogyan kerülhetett be ilyen nagy mennyiségű kábítószer az Ozora fesztiválra, ha a hatóságok már régóta figyelték azt. A szóvivő a Hír Tv stúdiójában ismét hangsúlyozta, előre tervezett, operatív akcióról volt szó, és nem a televízió munkatársának állampolgári bejelentése után léptek. A szóvivő kitért arra is, hogy a rendőri jelenlét mindaddig fennmarad, amíg mindenki el nem hagyta a területet.

A vasárnapi rendőrségi razzia több óráig tartott, a Hír TV tudósítójának beszámolója szerint több tucat rendőr szállta meg a fesztivált. Pénteken és szombaton 16 embert állítottak elő, a dílereket azonban a rendőrségi akció sem tartotta vissza. Bár a kábítószert hirdető táblákat levették, a fesztiválon még vasárnap is pár perc alatt kábítószerhez lehetett jutni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!