2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Voldemort-ügy: A DK újabb vizsgálatot követel

2017. január 18., szerda 18:15

Újabb vizsgálatot követel a Demokratikus Koalíció a fideszes Mengyi Roland ügyében – jelentette be a párt alelnöke. Varju László a 24.hu-ra hivatkozva azt mondta: a korrupciós ügybe keveredett képviselő felesége 40 millió forintot bukott a Hungária Értékpapír Zrt. csődjével.

Mengyi Ramóna a rendőrségen később családi megtakarításként beszélt a pénzről, a DK alelnöke szerint azonban Mengyi vagyonnyilatkozataiban nem szerepel ilyen nagyságrendű összeg.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy vizsgálják ki, korrupcióból származik-e a fideszes képviselőnél talált 40 millió forint. Ha igen, az azt jelentheti, hogy Mengyi Roland nemcsak ebben az ügyben lophatott, amiben gyanúsítják, hanem korábban tízmilliókat tett zsebre a magyaroknak szánt európai uniós forrásokból. A Demokratikus Koalíció szerint ismét bebizonyosodott, hogy a jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszer alkalmatlan a fideszes politikusok ellenőrzésére.

Varju László alelnök, Demokratikus Koalíció

A fideszes képviselő ellen még tavaly indult eljárás befolyással való üzérkedés, valamint költségvetési csalás kísérletének gyanújával, miután a 168 Óra megírta, hogy kenőpénzért cserébe szervezhetett uniós pályázatokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!