2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vizsgálják a Vonát lejárató fideszes kampányt

2017. augusztus 23., szerda 19:16, frissítve: szerda 21:17

Az adatvédelmi hatóság állampolgári panasz alapján vizsgálja, honnan vannak meg a Fidesznek a nyugdíjasok adatai.

Vizsgálatot indított az adatvédelmi hatóság elnöke a Vona Gábort lejárató fideszes telefonos kampány miatt. A nagyobbik kormánypárt tájékoztató kampánynak nevezett akciója során telefonon és e-mailben keresik fel az időseket. A levél tartalma ugyanaz, mint a telefonon bejelentkező gépi hang szövege – azt hangoztatják, hogy a Jobbik elnöke megsértette a nyugdíjasokat.

Péterfalvi Attila a Magyar Nemzetnek azt mondta: állampolgári panasz alapján vizsgálódnak. Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta, egy pártnak lehet törvényes adatbázisa, ha a szimpatizánsai hozzájárultak adataik kezeléséhez.

A nyugdíjas szavazókat próbálja visszacsábítani a Fidesz a Jobbik lejárató kampányával – Scheider Tamás szerint.

„Rohamtempóban szakad el a nyugdíjak vásárlóértéke a munkabérektől. A tömeges kivándorlás okán emelkedő munkabéreknek köszönhetően a nyugdíjasoknak egyre kevésbé van lehetősége különböző szolgáltatásokat igénybe venni, adott esetben lakásfelújítást végezni, amelyeknek az árai rendkívüli módon megemelkedtek az elmúlt évek során. A nyugdíjasok között megingó Fidesz-szimpátia visszaszerzésére jellemző módon nem az idősek élethelyzetén kíván változtatni a kormányzat, hanem egy orda kampányba kezdett” – vélekedett a Jobbik alelnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!