2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Vizoviczki ellenőre: „A Rogánhoz csak a Főnök járt”

2016. július 13., szerda 15:45, frissítve: csütörtök 10:59

Portik Tamás után újabb, a fővárosi alvilághoz kötődő személy vádolta meg korrupcióval Rogán Antalt, Budapest belvárosának korábbi polgármesterét, aki ma már miniszter. A Vizoviczki-birodalom volt belső pénzügyi ellenőre azt állította egy interjúban, hogy a diszkópápa is adott át kenőpénzt a politikusnak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye hazugságnak minősíti az interjúban elhangzottakat. Rogán Antalék feljelentést tettek, perrel fenyegetik a sajtónak azt a részét, amely beszámol az interjúról.

A Jobbikhoz közel álló Nemzeti1 online televíziónak Vizoviczki László egyik belső pénzügyi ellenőre adott interjút. Ő a negyedrendű vádlott abban a büntetőperben, amelyet adócsalásért indítottak a diszkópápaként emlegetett vállalkozó és társai ellen. Az asszony azt állította: milliós kenőpénz fejében nyithatott csak ki 2011-ben a Vizoviczki-birodalom egyik vendéglátóhelye Budapest belvárosában. Az V. kerület polgármestere akkoriban Rogán Antal volt, aki ma már miniszter.

„Viszont a Rogánhoz csak a Főnök járt, tehát a Rogánt meg az előző polgármestert, ott tudom... az előzőnél csak hallottam róla, hogy csak a Főnök mehet be, a Rogánnál, ott tudom, hogy csak a Főnök ment be, mert továbbítottam ilyen üzenetet a Főnöknek” – hangzik el az interjúban.

Az előző polgármester a szocialista Steiner Pál volt.

– Nem, ilyesmiről egyáltalán nem tudok, egyrészt. Másrészt meg a közterület-használat akkor ugye bizottsági hatáskörben volt. A polgármesternek csak a határozatot kellett kiállítania. A tulajdonosi bizottság döntött a közterület-használatról.
– Ez alapján akkor gondolom, azt is elképzelhetetlennek tartja, hogy Rogán Antal alatt ez lett volna a gyakorlat.
– Hát, én úgy gondolom, hogy mindenki a maga idejéért felelős, az én időmben nem tudok ilyen gyakorlatról.

A közelmúltban a ’90-es évek alvilági leszámolásaival vádolt Portik Tamás is korrupt politikusnak állította be Rogán Antalt. Portik tanúként, eskü alatt vallott a bíróságon. Vizoviczki embere viszont maga is vádlott, akit a törvény nem kötelez arra, hogy igazat mondjon.

„Ez annyira szavahihető, mint ami alapján mondjuk Portik Tamást elítélték, akit egy bűnöző vallomása alapján ítéltek el. Tehát ha ezen logika alapján megyünk, akkor Portik Tamás sem bűnöző, hiszen egy bűnöző vallomása alapján ítélték el” – jelentette ki Juhász Péter, az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője.

A Jobbik szerint súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha Rogán Antal valóban alvilági figurákkal üzletelt. Szilágyi György azt mondja, hogy a miniszter zsarolhatóvá válhat.

„Korrupció, vesztegetés, hivatali visszaélés és még sorolhatnánk, hogy milyen bűncselekmények gyanújába keveredik a magyar kormány egyik minisztere. Kettő: a magyar kormány egyik minisztere, a Fidesz egyik vezető politikusa alvilági emberekkel üzletel és tart kapcsolatot, hiszen ez az állítás. Ez azt jelenti, hogy Magyarországnak jelen pillanatban egy maffiakormánya van. Egy olyan kormánya van, amelynek a prominensei az éjszakai élet prominenseivel közösen üzletelnek” – mondta Szilágyi György országgyűlési képviselő.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Vizoviczki László embere ugyanúgy szavahihetetlen, mint Portik Tamás. Kósa Lajos felidézte, hogy Portik a 2010-es választások előtt kész volt együttműködni a titkosszolgálattal a jobboldal lejáratására.

„Ezzel a történettel, ha bemennek egy bulvármagazinba, még ott is erős kétkedéssel fogadják önöket, hát gondoljon bele. Tehát én ezeket képtelenségnek tartom. Pontosabban abban az értelemben képtelenség, hogy az a megdöbbentő, hogy a szocialisták és a szervezet magyar alvilági kapcsolatok, úgy látszik, tovább élnek” – vélte Kósa Lajos frakcióvezető.

Rogán Antal minisztériuma hazugságnak minősítette az interjúban elhangzottakat. A tárca feljelentést tett, és perrel fenyegette meg a sajtónak azt a részét, amely beszámolt Vizoviczki emberének nyilatkozatáról.

Steiner tagadta

Tagadta Steiner Pál, hogy az ő polgármestersége idején is gyakorlat lett volna kenőpénzt adni a belvárosi vendéglők teraszhelyiségeinek bérleti jogáért cserébe – Steiner szerint az ügyben nem is a polgármester hozott döntést, hanem az önkormányzat egyik bizottsága.

„Nem, ilyesmiről egyáltalán nem tudok, egyrészt. Másrészt meg a közterület-használat akkor ugye bizottsági hatáskörben volt. A polgármesternek csak a határozatot kellett kiállítania. A tulajdonosi bizottság döntött a közterület-használatról” – fejtette ki. A szocialista politikus arról már nem akart beszélni, hogy Rogán Antal polgármestersége alatt mi lehetett a gyakorlat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!