2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Vizes vb: mindig van feljebb

2017. május 15., hétfő 22:14, frissítve: kedd 07:34

Nem nyilatkozik a vizes világbajnokság költségeiről a szervező cég vezetője. A társaság szóvivője azt állítja, hogy nem a budapesti lesz az úszótörténelem legdrágább vb-je. Csak a múlt héten több mint kétmilliárd forinttal nőtt a számla.

Szegény családokat vittek dunai sétahajózásra a család nemzetközi napján a budapesti vizes világbajnokságot szervező cég közreműködésével. A hajó a Gellért térről indult, és a Margit-szigeten kötött ki, ahol a gyermekek virágokból formálták meg a vébé logóját.

A világbajnokság költségei szinte naponta nőnek. A szervezőbizottság elnöke, Seszták Miklós fejlesztési miniszter a hónap elején arról beszélt, hogy a végösszeg meghaladhatja a 130 milliárd forintot. Ebben minden benne van az új uszodától az ugrótornyon át a közlekedési fejlesztésekig. Az aktuális összegről először a szervező cég ügyvezetőjét kérdeztük.

A vébét eredetileg Mexikó rendezte volna, de a közép-amerikai ország 2015-ben visszalépett, a helyére pedig Magyarország ugrott be. A rendezés költségeit az úszószövetség akkori elnöke, Gyárfás Tamás 24-25 milliárd forintra becsülte. Seszták Miklós a minap már közel 40 milliárdot említett.

A szervező cég szóvivője szerint nehéz megbecsülni, hogy valójában mennyibe kerül a sportrendezvény.  Azt cáfolta, hogy a budapesti lesz minden idők legdrágább vizes vb-je.

„Ez nem reális, merthogy a világbajnokságnak háromféle költsége van. Maga a szervezés és rendezés költsége nem a világ legdrágábbja, az hogy emellett a Margit-szigetet csatornázzák vagy felújítják a Róbert Károly körutat, azt gondoljuk, hogy ez nem a vb költsége, tehát oda, hozzászámolni nem egészen fair” – nyilatkozta Borsa Miklós.

A Margit-szigeten a vébéhez kapcsolódik a kaszinó felújítása. Múlt héten derült ki, hogy kikötői úszóművek beszerzésére félmilliárd, a versenyzők vízi szállítására pedig további 380 millió forint megy el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!