2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Vitézy: Demszkyék mindent tudtak

2017. június 28., szerda 22:59, frissítve: szerda 23:25

Mindent tudott a Demszky-féle városvezetés a 4-es metró építése körüli szabálytalanságokról és visszaélésekről: ezt állította Vitézy Dávid, a 4-es metró beruházásához kapcsolódó korrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport szerdai ülésén.

Ő volt az egyetlen, Fidesz által delegált felügyelőbizottsági tag 2007 és 2009 között, állítása szerint a szabálytalanságok jó részét addigra már elkövették.

„A négyes metrón kívüli ügyekből is tudjuk, hogy a BKV lényegében maffiaszerűen működött. A Hagyó Miklós-féle ügyek és különböző szerződések és a BKV egyéb ügyei nyilván ma nem tartoznak ide, ennek a bizottságnak a napirendjére, de a négyes metró körül is számos visszaélés látható volt. Azt nyilván – mivel a szerződések nagy részét már 2007 előtt megkötötték –, azt én nem tudom állítani, hogy a felügyelőbizottságban meg tudtuk volna akadályozni az Európai Unió csalás elleni hivatala által most megtalált visszaéléseket, de azért jócskán meg is tudtunk akadályozni azokból, amik később bekövetkeztek volna” – jelentette ki a BKV korábbi felügyelőbizottsági tagja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!