2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Vitarendezési eljárás Magyarország és Brüsszel között

2017. szeptember 21., csütörtök 13:13, frissítve: csütörtök 15:30

Elismerte a kancelláriaminiszter, hogy Brüsszel szabálytalanságokat talált a 420 milliárdos víziközmű gigatendernél.

A Hír TV kérdésére Lázár János a kormányinfón közölte, az uniós vizsgálati jelentés hivatalos fordítása ugyan még nem érkezett meg, de a kormány vitatja a megállapításokat.

Közben azonban folytatódik a részmunkák pályáztatása. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztatás szerint most az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., illetve a Betonútépítő Zrt. nyert el egy több mint 7,5 milliárd forintos megbízást szennyvíztelep építésére Hajdúhadházon, Létavértesen és további négy településen. A nyertes cégek tulajdonosának, Dunai Györgynek az érdekeltségébe tartozik a szekszárdi Bodri Pincészet is, amely érintett egy, a Csalás Elleni Európai Hivatal által vizsgált beruházásban.

„Mit kifogásol Brüsszel? Azt kifogásolja, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyben kiírt egy 420 milliárdos víziközmű korszerűsítésre szánt európai uniós tendert. Ennek hat nyertese van, és ők hívhatják le ezt a 420 milliárdos keretösszeget, ebben tettek érdemi megállapításokat. Előzetesen arról tájékozódtam ma délelőtt a fejlesztési minisztériumban és a brüsszeli kollégáimtól, hogy nem fogadjuk el az észrevételeket, és valószínűleg vitarendezési eljárás kezdődik Magyarország és az Európai Bizottság között” – mondta a kancelláriaminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!