2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Vitába torkollott a kereskedők és az igazgató sajtótájékoztatója

2016. április 30., szombat 16:40

Nyilvánosan összevesztek a szegedi Cserepes sori kereskedők az általuk szervezett sajtótájékoztatón megjelent piacigazgatóval. A pavilonbérlők többségének felmondott a cég vezetője, mert azok nem akarták aláírni az egyoldalúan megváltoztatott bérleti szerződésüket. A kereskedők azt mondják, bírósághoz fordulnak, és az általuk érvényesnek tartott határozatlan ideig szóló eddigi megállapodás alapján nem hagyják el a piacot.

„Hetven bérlő, illetve pavilonhoz kapcsolódó bérlő kapta meg a kezemben is tartott levelet, mely szerint május 31-re szólóan felmondják egyoldalúan a bérleti szerződésüket” – mondta Szabó Bálint, a Szegedi Cserepes sori Piac kereskedőinek érdekképviselője.

A kereskedők először ez egyoldalú díjemelés ellen szólaltak fel a Cserepes sori piacnál. Később hajlandóak lettek volna többet fizetni, mint eddig, de az áfa bevezetésével és a birtokvédelem megszüntetésével nem értettek egyet. De kifogásolták azt is, hogy a vásárlóknak parkolási díjat vezetett be a piac. Az árusok szerint a tömeges felmondással közel száz család megélhetése kerülhet veszélybe. „Nem hagyjuk, mert Rácz Attila lehet bárkinek a strómanja, lehetett Ujhelyi Istvánnak a kabinettitkára, lehet egyébként az MSZP-nek az egyik leglelkesebb aktivistája, ezek mind mellékesek. És az sem érdekel minket, ha őt hátulról Botka László támogatja, mert azt gondoljuk, hogy ez nem pártpolitikai és nem üzleti kérdés, ez egyszerűen tisztesség kérdése” – tette hozzá Szabó Bálint.

Az igazgató szerint a pavilonosokat támogató hétezer aláírás semmit nem jelent. Az árusok petíciójára cinikusan válaszolt:

– Ez nagyon szép szám, egy 180 ezres Szegedben, jelentem, ez még a parlamenti küszöböt sem éri el, tehát hadd ne legyen ez, hogy úgy mondjam, hatalmas aláírásgyűjtés...
– Tehát nem érdekes a hétezer?
– Nem ezt mondtam, hogy nem érdekes, csak ezzel nem kellene kampányolni, mert inkább ez a hétezer, hogy úgy mondjam, szégyellni való, hogy csak ennyit sikerült összegyűjteni – mondta Rácz Attila, Cserepes sori Piac Kft. igazgatója.

A sajtótájékoztató nem sokkal később vitatkozásba torkollott. „Átalakítottam a díjszabási rendszert, erre jogom van” – tette hozzá Rácz Attila.

A kereskedők azt mondják, az igazgatóval nem lehet együttműködni, nem értik, hogy miért jó a piacnak, ha tömegesen elhagyják. „Olyan emberrel közösen dolgozni, mint üzleti partner, aki feljelenti az üzleti partnerét, ez megint nem hosszú távú tevékenységet mutat. Ilyen a világon nincs, hogy folyamatos feljelentgeti itt a kereskedőket Rácz Attila, különböző indokokkal vagy indok nélkül. Jönnek ki ellenőrizni, behívatják a rendőrségre, igazoltatják őket, teljesen irreális dolog” – mondta az egyik kereskedő, Üveges Lajos.

A pavilonokat bérlők bíróságon kívánják megtámadni a felmondásukat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!