2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Világhírű művészek tanítanak a nagycirkuszban

2017. január 4., szerda 16:59

Világhírű cirkuszművészek oktatják a magyar artistákat a Fővárosi Nagycirkuszban. A vendég előadók ezentúl rendszeresen tartanak majd egy-egy órát a magyar diákoknak. Elsőként egy orosz artista csoport tartott látványos bemutatót.

Tanácstalan tekintetek és bizonytalan próbálkozások – így fogadták az artistaképző növendékei az orosz vendégművészek nyilvános próbáját. A cirkusz ezentúl úgy szerződteti nemzetközi fellépőit, hogy a gázsiért cserébe ne csak előadást, de egy órát is tartsanak a cirkuszban a magyar diákoknak.

„Egy workshop, egy mesterkurzus alkalmával ki lehet szívni a tudásukból technikai elemeket. Meg lehet kérdezni őket, hogy hol van a trükkjeik legnagyobb nehézsége. A gyakorlási időszak alatt, a próbaidőszak alatt hol, mivel küzdöttek a legtöbbet. És ezeket a tudásokat így most a fiataljaink beépítik a saját képzésükbe” – mondta el Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

A mászó és egyensúlyozó gyakorlatok mellett a légtornászok feladatait is kipróbálhatták az artistaképzősök.

„Ez most az ötödik évem itt, az artistaképzőben. Én egyébként kínai rudat csinálok, úgyhogy amit most itt lehet, az egy teljesen más dolog nekünk, mert mi inkább erővel dolgozunk: erőgyakorlatok vannak meg szaltók, ez pedig egy teljesen más dolog” – mondta az egyik diák, Fehér Ádám.

Az orosz vendégművészek előadását még egy alkalommal lehet megnézni a Fővárosi Nagycirkuszban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!