2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Vesztett a főváros a Mahirral szemben

2017. február 28., kedd 15:37, frissítve: kedd 19:58

Szabálytalanul bontott szerződést a főváros a Mahir Cityposterrel 2015-ben – mondta ki jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla debreceni tanácsa. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég szerződése így érvényes, a hirdetőoszlopok pedig 2031-ig a helyükön maradnak. A Mahir ügyvédje szerint sokmilliós kártérítési per jöhet.

Egy Mahir-hirdetőoszlopot szállít el a főváros egyik embere még 2015-ben. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég 2006-ban több mint 700 darab oszlop kihelyezésére és 25 éven át tartó üzemeltetésére szerződött. A fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés azonban 9 évvel később felrúgta a megállapodást arra hivatkozva, hogy a cég nem a szerződésben foglalt helyszíneken és számban helyezte el az oszlopokat, valamint nem megfelelően működtette azokat. Az elsőfokú bíróság a plakátcégnek adott igazat, Kocsis Máté józsefvárosi polgármester akkor még bízott a másodfokban.

„Izgul a tulajdonos, nem? A Hír TV-nél. Hát, be kellett volna tartani a szerződést – üzenem Simicska úrnak, tegye már meg, hogy átadja!”

A Fővárosi Ítélőtábla debreceni tanácsa szerint a Mahir betartotta a szerződést. A főváros az első fokon eljáró bíró elfogultságát is bizonyítani próbálta, de ezt sem találta helytállónak az ítélőtábla.

„Önmagában a tényállás megállapításából eredően nem állapítottunk meg olyan hiányosságot, amelyre alapozva alappal következtethettünk arra, hogy az eljáró bíró elfogult volt” – jelentette ki Görög Attila bíró.

A Mahir ügyvédje szerint a főváros mondvacsinált okokkal bontott szerződést, most már kiderült, szabálytalanul. Több oszlopot ledöntöttek és elszállítottak, ez pedig bevételkiesést jelentett a cégnek.

„Összeállítjuk ezeket a kartételeket, a cég ki fogja mutatni, hogy az oszlopokkal mi történt, mennyi semmisült meg, mennyi használható, eredeti rendeltetési céljainak megfelel-e. Nemcsak az oszlopok fizikai veszteségéről beszelünk, hanem hirdetések elmaradásáról is beszelünk, komoly árbevételek elmaradásáról is beszélhetünk, ezeket fogjuk számszerűsíteni, érvényesíteni, előszór természetesen peren kívüli akcióban, és ennek sikertelensége eseten kell, ha megbízónk úgy dönt, a jogot érvényesíteni” – így Magyar György.

Úgy tudjuk, a Mahir több száz milliós kártérítést követel majd a fővárostól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!