2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Veszélyes környezetszennyezés Győr-Moson-Sopronban

2017. július 24., hétfő 16:16

Összefüggés lehet a légúti megbetegedések és a helyi ipari park károsanyag-kibocsátása között Győrszentivánon – az LMP szerint.

Az ellenzéki párt képviselői petíciót nyújtanak be, hogy megfelelően mérjék a területen keletkező környezetszennyező anyagokat. Jenei Ferenc, az LMP megyei elnöke hangsúlyozta, az üzemek szennyezőanyag-kibocsátása egyenként ugyan nem lépi át megengedett értéket, viszont ezek egyszerre, egy időben működnek, ami már veszélyt jelenthet a környezetre.

„Az összesített szennyezés semmilyen egzakt módon nincs mérve, becsülve sincs, ugyanakkor Győrszentiván lakosaitól olyan információk érkeztek, hogy a városrészben megemelkedtek a rákos és a légúti megbetegedések. Ez nem csupán betegektől vagy lakosoktól, hanem hozzáértő szakemberektől származó információk is. A másik pedig az, hogy nagyon gyakran, szó szerint büdös van a városrészben, tehát vannak olyan légszennyezési források, amelyek érezhetőek, például az égett műanyag szaga érezhető a városrészben, tehát mindenképpen indokolt a mérése a légszennyezésnek” – vázolta Jenei Ferenc.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!