2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Buszbaleset: kéréssel állt elő Erdő Péter

2017. január 22., vasárnap 11:36, frissítve: vasárnap 19:23

Az ország valamennyi katolikus papja meghallotta az esztergomi érsek kérését. Erdő Péter bíboros arra kérte a katolikus egyház papjait, hogy a vasárnapi miséken emlékezzenek meg a Verona melletti buszbaleset áldozatairól.

A vasárnapi miséken mindenhol megemlékeztek a buszbaleset áldozatairól. Pécsett a Székesegyházban a délelőtti ifjúsági misén Máger Róbert plébános azt mondta, az elhunytak hozzátartozóinak, a gyászolóknak a vigasztalásért a sérülteknek pedig a gyógyulásáért tartják a szentmisét. A városban az összes templomban hasonlóan emlékeztek meg a tragikus balesetről.

„A családok melletti együttérzésünket kifejezve a mai szentmisét szeretnénk az elhunyt áldozatokért felajánlani. Felajánlani a sérültek gyógyulásáért és a gyászolókért is, akik elvesztették hozzátartozójukat. Az Úristen adjon nekik vigasztalást, az elhunytaknak pedig örök nyugodalmat” – fogalmazott Máger Róbert plébános.

Erdély valamennyi templomában az olaszországi buszbaleset áldozataiért és a hozzátartozókért imádkoznak vasárnap. Székely-udvarhelyen gyertyát is gyújtottak, a csíkszeredai püspök arról beszélt, hogy a magyarság az imádkozásban fog össze.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!