2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Vendéglátósok tüntettek a kocsmastop ellen

2017. augusztus 29., kedd 18:06, frissítve: kedd 20:57

Az este 10 órás zárás ellen tiltakoznak az erzsébetvárosi bulinegyed vendéglátósai. Attól tartanak, a korlátozás miatt tönkremennek. Korábban a lakók is utcára vonultak, ők viszont azt követelték a kerülettől, hogy tegyen valamit a bulinegyedben lévő tömeges hangoskodás és szemetelés ügyében.

A Madách téren gyülekeztek a kerületi kocsmák és szórakozóhelyek este 10 órás zárása ellen tiltakozó vendéglátósok. A szervezők arra kértek minden résztvevőt, hogy ha esetleg ellentüntetőkkel találkoznak, ne viszonozzák az agressziót.

A vendéglátósok azt mondják, tudják, hogy a hangoskodó vendégek gondot okoznak az erzsébetvárosiaknak, de szerintük az is lehetne a megoldás, ha ötvenméterenként lenne egy rendőr az utcákon.

„Én azt gondolom, hogy a lakókat nem a jókedv zavarja, hanem a féktelen tombolás ami ott van, ahol nincs biztonsági személyzet, és ez abból is fakad, hogy nincs rendőri jelenlét az utcákban” – vélte Patkó Dömötör, a Humbák Művek nevű hely tulajdonosa.

Volt olyan tüntető, aki nem csak dolgozik a kerületben, hanem ott is lakik, de azt mondja, őt nem zavarja. Szerinte ha nem este 10-kor, hanem hajnali kettőkor zárnának be a kocsmák, az olyan kompromisszum lenne, amivel mindenki jól jár.

„Hajnali 4 és este 10 között van egy olyan időpont, ahol meg tudnánk oldani azt, hogy ne zavarjuk az itt lakókat, akik esetleg albérletben vannak, illetve ne vegyék el a munkánkat sem. Mert azzal, hogy bezárják ezeket az üzleteket, vagy 10 órára korlátozzák, mindenképpen tönkremennek az üzletek” – jelentette ki a bartenderként dolgozó Németh Attila.

A tüntetők a Király utcán keresztül vonultak az erzsébetvárosi önkormányzathoz ahol előbb felolvasták a petíciójukat. Arra kérték az önkormányzatot, hogy a kocsmák esti bezárásával ne kockáztassa több ezer ember munkahelyét.

Az önkormányzat egyébként kocsmastopot fontolgat. A Magyar Nemzetnek a kerület polgármestere nyilatkozott arról, hogy rendeletet módosítanának. Eszerint a jövőben a helyhatóság önkormányzati tulajdonú ingatlant többet nem adna bérbe szórakozóhelynek, a megszűnők helyére is más vállalkozást telepítenének. Emellett növelnék a rendészek számát, és új takarítógépeket vásárolva rendszeressé tennék a környék hajnali takarítását.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!