Végtörlesztés: hétfőig kell fizetni + Videó

WA, 2012. január 29., 12:04, frissítve: 12:04
Hétfőig kell kifizetniük forintban devizahitelük összegét azoknak, akik jelezték kedvezményes végtörlesztési igényüket.

Akik hitelből törlesztenek, a bankjuktól kért ígérvénnyel kell igazolniuk, hogy ezt megkapják. Magát a végtörlesztést február végéig kell teljesíteni. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatai szerint a devizahitelesek 15-20 százaléka él a végtörlesztés lehetőségével. A pénzügyi felügyelet több eljárást is indított a pénzintézetek ellen. Elsősorban a végtörlesztéshez kapcsolódó űrlapok voltak szabálysértőek, de volt olyan bank, amely azzal rémisztgette az ügyfeleket, hogy az adóhatóság vizsgálni fogja a végtörlesztéshez beszerzett pénz eredetét.

Végtörlesztés: hétfőig kell fizetni

Nagyon sok megkeresés érkezett az utolsó időszakban hozzánk – mondta el a PSZÁF szóvivője. „Egyrészt olyan típusú megkeresések, amelyek szerint nagyon hosszú ideig tart a hitelbírálat, újabb dokumentumokat kérnek be, netán nagyon sok hét után mondják meg, hogy az ügyfél nem hitelképes. Máskor pedig azt jelezték, hogy nekik volna egyéb biztos fedezet a hitel igazolásához, de a bank csak a törvényben szereplő két fedezet valamelyikét fogadja el.”

A végtörlesztés első szakaszában a végtörlesztési dokumentumok megtévesztő vagy tisztességtelen magatartása miatt kellett a felügyeletnek határozatot hoznia.

Forrás: MTI
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása