2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Végignézték, ahogy kollégáik bántalmazzák a tüntetőt

Újabb két rendőrt ítélt el a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön a 2006-os véres tömegoszlatásokkal összefüggésben.

A két egyenruhás a Rendészeti Biztonsági Szolgálatnál 2006. szeptember 18-án éjjel teljesített szolgálatot. A vád szerint mindketten tétlenül nézték, ahogy kollégáik elfognak és súlyosan bántalmaznak egy tüntetőt. A Helsinki Bizottság honlapjára feltett felvételen jól látható, ahogy a rendőrök egy tüntetőt letepernek a földre és többször megrugdossák.

Az elsőfokú bíróság korábban bizonyítottság hiányában felmentette a két egyenruhást, a másodfokon eljáró bíróság szerint viszont a rendőröknek kötelességük lett volna jelenteni az esetet elöljáróiknak. Az Ítélőtábla döntése nem jogerős, az ügy harmadfokon a Kúria előtt folytatódik.

Ismert, múlt pénteken százhuszonegy olyan rendőr nevét és rendfokozatát tartalmazó listát mutatott be a Hír TV Célpont című műsora, akik 2006. október 23-án szerepet vállaltak a brutális tömegoszlatásban. Közülük két vadászpuskás nevét nyilvánosságra is hozták. Az adásban több, korábban titkosított rendőrségi felvételt is levetítettek.

Feltehető, hogy a kormányváltás előtt eltüntettek olyan iratokat és felvételeket, amelyek bizonyító erejűek lehettek volna a rendőrség 2006-os őszi fellépését illetően – mondta el a Hír TV Rájátszás című műsorában Völgyesi Miklós nyugalmazott alkotmánybíró, aki közreműködött a Balsai-jelentés elkészítésében. Szerinte egyértelműen látható, hogy a rendőrök az oszlatás során fényképeztek, de ezek eredetijeit hiába kérték ki a Balsai-jelentés elkészítéséhez, nem kapták meg. A felvételek eltüntetésének lehetőségét az ORFK visszautasította, azonban kizárólag a kormányváltás utáni időszakra vonatkozóan.

A brutális rendőrök megnevezése miatt tiltakozott a rendvédelmi dolgozók szakszervezeti elnöke, mert szerinte az az egész állományt demoralizálja. Az adatvédelmi hatóság vezetője szerint viszont nyilvánosságra szabad hozni a rendőrök nevét, mivel nem viseltek azonosítószámot. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!