2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vége lehet a hajnalig tartó mulatozásnak Szegeden

Hír TV

2018. április 26., csütörtök 22:43, frissítve: csütörtök 23:00

A Tisza-parti város közgyűlése holnap szigoríthat a csendrendeleten. A vendéglátósok háborognak, az egyetemisták értetlenkednek.

A korábbinál szigorúbb zajvédelmi rendeletet fogadna el a szegedi közgyűlés pénteken. A magánszemélyeket hétköznap 20 órától, hétvégén pedig 19 órától korlátozná a javaslat, míg a vendéglátósoknak hétköznap este 10 óráig, hétvégén éjfélig engedélyezné a hangosítást a rendezvényeken.

A szegedi vendéglátósok felháborodtak: szerintük ellehetetleníti a szórakozóhelyek működtetését a rendelet. A szabályozás az önkormányzati rendezvényekre nem vonatkozna.

Minden egyes vendéglátóhely beruházott már. Nem kis beruházásokról van szó, összeszámoltuk már több száz millió forintról van szó, összeadtuk a vállalkozókkal. Senki nem egy évre ruház be ráadásul. Másodrészt az összes fellépő már le van kötve, le van szerződve, több élő szerződés van. Ezeket nem lehet egyik napról a másikra felbontani. Ezeket nem lehet csak úgy felrúgni, hogy holnaptól nincsen. Nem lehet ellehetetleníteni mindenkit - hangoztatta egy vendéglátós, Kovács Ádám.

Szeged büszke arra, hogy olyan egyetemi város, ahol sok a fesztivál, ezért érthetetlen a zajrendelet szigorítása - mondta a Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Most van a jelentkezés, az egyetemre jelentkezés határideje. Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy hányan szeretnének majd idejönni, egy olyan egyetemi városba - elvileg egy egyetemi városba -, ahol tíz után lehúzzák a rolót. Meg kell hogy mondjam, hogy teljesen meg vagyunk döbbenve, hogy ezt ki találta ki és miért. Illetve azt sem értjük, hogy az önkormányzati cégek akkor hogy-hogy nem tartoznak bele - mondta Török Márk.

Ha elfogadják a szigorítást, a bírság közterületen kétszázezer, míg magánterületen ötvenezer forint lesz. A rendelet a Szegedi Ifjúsági Napokra és a Szegedi Szabadtéri Játékokra sem vonatkozna.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!