2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napi aktuális 05:00

Vb-záró: ennyi ember még nem volt a levegőben

2017. július 21., péntek 20:40, frissítve: szombat 09:15

Egyedülálló show-t ígér a rendező a vizes vb záróünnepségére. A ceremónia másfél hét múlva, július 30-án lesz a Papp László Budapest Sportarénában. A belépés ingyenes, de a helyjegyekért regisztrálni kell.

A világbajnokságból másfél hét még hátravan, a táncosok és az artisták már készülnek a látványos produkcióra. Kétszáz művész dolgozik együtt a színpadon. Az előadás a magyar mitológia egyik ismert történetére épül, de a szervezők nem árulták el, hogy melyikre.

A művészek napi tizenkét órát gyakorolnak. A rendezvény szervezői a sajtó munkatársait is beengedték egy nyilvános próbára. „Gyakorlatilag most egy levegőképpel fogjuk önöket remélhetőleg ámulatba ejteni, ez egy olyan levegős kép, amiben tizenhárom darab gurtni dolgozik. Ez egy gurtninak hívott artistaeszköz, soha a világon még ennyi gurtni és ennyi ember nem volt a levegőben. Ezt egy olyan rendszer mozgatja, ami elképesztő finom dinamikákkal húzza és engedi őket a levegőbe. Igazi kihívás volt, hogy hogyan hangoljuk őket össze” – árulta el Vági Bence rendező.

A produkció leglátványosabb része, amikor a tószínpadon száz artista mutatja meg, hogyan kel életre újra és újra hullámaiból a víz.

A világ 18 országából érkeztek művészek a záróünnepségre. Az egyik elemet például csak egy artistapár  tudja megcsinálni az egész világon. Mindketten a szájukon lógnak, és úgy pörögnek több méter magasban. A záróünnepséget bárki megnézheti ingyen, de a helyjegyekre előre regisztrálni kell.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!