2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Varga: Nem egy cégre lett kiírva a pályázat

,

2016. augusztus 15., hétfő 15:09, frissítve: kedd 22:01

Nem Rogán Antal feltaláló-társainak cégére szabta a kormány a pénzügyi szektor informatikai rendszereinek ellenőrzését - állítja a nemzetgazdasági miniszter.

Nem egy cégre lett kiírva a bankok auditálásáról szóló pályázat – válaszolta a Hír TV kérdésére a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály szerint a tendert azért kellett kiírni, hogy a magyar emberek pénze biztonságban legyen. A Magyar Nemzet írt arról, hogy Rogán Antal feltalálótársainak cégére, a Hungard Kft.-re szabta a kormány a pénzügyi szektor informatikai rendszereinek ellenőrzését. A munkát ugyanis csak olyan cég végezheti el, amelynek legalább öt munkatársa átment a nemzetbiztonsági átvilágításon. A nagy multinacionális vállalatok azonban – üzleti megfontolásból – nem engedik, hogy munkatársaikat ellenőrizzék a magyar titkosszolgálatok.

„Aki pontosan olvasta a közlönyt, az látta, hogy ez minden cég előtt, amely megfelel a feltételeknek, nyitva áll. Nagyon bízom benne, hogy a fogyasztók, a lakosság és a cégek betéteit és pénzeszközeit is nagyobb biztonsággal tudjuk garantálni a pénzintézeti szektoron keresztül” – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Volner: Kormányzati hurrikán repíti a Hungardot

A Jobbik úgy látja, hogy a Rogán Antal feltalálótársának érdekeltségében lévő Hungard Kft. hatalmas jogszabályi hátszelet kap a működéséhez, majd offshore cégeken keresztül, adózatlanul viszi külföldre százmilliós nyereségét. Volner János, a párt alelnöke arra szólította fel a kormányt, tárják fel a vállalat valódi tulajdonosi struktúráját, illetve tisztázzák azt, hogy Rogán Antalnak van-e érdekeltsége a cégben.

„Több száz millió forint évente egy offshore-tulajdonban álló vállalkozásnál fog landolni. Ezt a pénzt gyakorlatilag adózatlanul fogják Magyarországról elvinni. Látható az is, hogy e mögött a cég mögött és a tulajdonosai mögött jelentős kormányzati segítség húzódik meg. Nem is egy diszkrét kormányzati hátszelet kapott a kormánytól ez a vállalkozás, hanem valóságos hurrikán repíti” – fogalmazott Volner János Jobbik-alelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!