Varga: Ezek befolyásolhatják a tárgyalásokat

LM, 2012. július 9., hétfő 10:45
Befolyásolhatja a július 17-én kezdődő hiteltárgyalásokat a pénzügyi tranzakciós illeték kiterjesztése a nemzeti bankra – nyilatkozta az MTV reggeli műsorában Varga Mihály arra reagálva, hogy Simor András MNB-elnök szerint a fizetési kötelezettség a jegybank függetlenségét sérti.

Varga Mihály kemény tárgyalásokra számít a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval. A hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint az adóügyek biztosan napirendre kerülnek, de elképzelhetőnek tartja azt is, hogy az IMF újra előveszi az ingatlanadó esetleges bevezetését is. A megbeszélések időpontja az után vált ismertté, hogy a parlament megszavazta a jegybanktörvény módosítását.

Varga: Ezek befolyásolhatják a tárgyalásokat
Mint ismert, a parlament hétfőn szavaz a tranzakciós illetékről, mely részben fedezetül szolgál az Orbán Viktor által múlt héten bejelentett 300 milliárdos munkavédelmi akciótervhez. Matolcsy György pénteken nyújtott be egy módosító indítványt, melynek értelmében a hiteltörlesztésre nem vonatkozik majd a pénzügyi tranzakciós adó.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások - 3 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása