2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Vajnáék ezúttal is megúszták

2016. március 24., csütörtök 19:50, frissítve: péntek 02:06

Bár az iparkamara szerint szükség lett volna online pénztárgépekre a kaszinókban, a gazdasági tárca ezúttal is lehúzta a játéktermeket az adóhatósághoz bekötött cégek listájáról. A stadionokat sem ellenőrizné közvetlenül a szaktárca, míg a vegytisztítókat és az edzőtermeket potenciális adócsalóknak látják.

A vegytisztítóknál is adókerülőket lát a kormány, ezért szeptember végétől őket is bekötné az adóhatósághoz. Emellett az autószerelőknek, a  plasztikai sebészeknek, a szórakozóhelyeknek és az edzőtermeknek is le kell cserélniük a kasszájukat.

Nem mindenki esetében ekkora a szigor. A kaszinókban például nem lesz online kassza. A jórészt Andy Vajna érdekeltségébe tartozó játéktermeknek annak ellenére sem kell új pénztárgépre költeniük, hogy azt a javaslat kidolgozásában részt vevő Magyar Kereskedelmi és Iparkamara indokoltnak tartotta.

„Szerintem ott van akkora készpénzmozgás, van akkora forgalom, hogy annak az ellenőrzése indokolt. Az én véleményem az, hogy kellene, de hát ez a kormánynak a szuverén döntése, a mi véleményünket megkérdezték, mi elmondtuk a véleményünket, és ezzel a mi szerepünk véget ért” – mondta el Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az MSZP szerint egyértelművé vált, hogy a filmügyi kormánybiztossal kivételeznek. „Nem tudok másra gondolni, minthogy ez a sportág, illetve Andy Vajna úr ennek a rendszernek a kedvezményezettjei, akiket minden lehetőség szerint és módon szeretne a hatalom támogatni, adott esetben úgy is, hogy nem nagyon figyel oda, hogy mennyire szabályosan folynak ott a pénzek” – fogalmazott Nyakó István volt országgyűlési képviselő.

Korábban a stadionok és sportpályák jegyértékesítéseit is be akarták vonni a rendszerbe, ám ettől a lépéstől is elállt a szaktárca. 2017 januártól azonban a taxisokat, az italautomaták üzemeltetőit és a pénzváltókat is bekötnék az adóhatósághoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!