2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Vajna cégei nem vitték túlzásba a pályázatírást

2017. szeptember 19., kedd 10:45, frissítve: kedd 18:30

Ugyanazzal a szöveggel nyújtottak be rádiófrekvencia pályázatot az Andy Vajnához köthető érdekeltségek, a médiahatóság mégsem vizsgálja azokat.

A 24.hu több pályázati anyagot is kikért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól, miután kiderült, hogy a békéscsabai rádiós frekvenciapályázat eredményével szemben felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be arra hivatkozva, hogy a kormánybiztoshoz köthető céget alaki érvénytelenség miatt ki kellett volna zárni a pályázatból.

Ugyan a médiahatóság nem engedett teljes betekintést a portálnak az iratokba, a megkapott dokumentumokban százszázalékos szövegazonosságot fedeztek fel az összefoglaló és a műszaki terv részénél. Azt írják, a szöveg tördelése és a szövegbe illesztett képek is szinte teljesen azonosak. A médiatanács szerint nincs hatáskörük ezeket vizsgálni, ráadásul a médiatörvény szabályozása alapján egy pályázatot nem lehet érvénytelenné nyilvánítani szövegazonosság miatt.

Az NMHH kommunikációs osztálya a cikk megjelenése után kiegészítésül hozzáfűzte: Az NMHH a jogszabályoknak megfelelően, a lehetővé tett adatkörben biztosította a 24.hu újságírójának az iratbetekintés lehetőségét. Ugyanakkor az iratbetekintésre vonatkozó törvények alapján sem a pályázati eljárások iratai, sem az egyes közigazgatási eljárások iratai nem válnak automatikusan és teljes körűen, korlátlanul megismerhetővé még a pályázati eljárások lezárulta után sem, ha azok a törvény által védett titkot tartalmaznak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!