2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Vajna közel 7 milliárdot kap a TV2-re

2015. december 15., kedd 14:13, frissítve: kedd 19:44

Csaknem 7 milliárd forintnyi hitelt kap Andy Vajna cége a TV2 megvásárlására a Szijjártó Péter által felügyelt állami Eximbanktól, tudta meg a Válasz.hu.

Az újság az információt igazoló okiratot a cégbíróságon találta meg. A bank és Vajna cége november 27-én, pénteken kötött kölcsönszerződést, amelynek értelmében az Eximbank 21 millió eurónyi – versenyképességet javító befektetési hitelt nyújt – a TV2 Média Csoport Kft. százszázalékos üzletrészének megszerzéséhez. Vajna a hitel mellett több mint 2 milliárd forintnyi saját pénzzel is beszáll a vásárlásba.

A nyilatkozat aláírása után pár nappal Szijjártó Péter a parlamentben azt állította, hogy az Eximbank semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott közpénzhez köthetően.

„Én a bank vezetésétől a következőt kérdeztem: érkezett-e olyan hitelkérelem a bankhoz, amely médiavásárlásra vonatkozik és közpénzt érint. Vagyis kedvezményes kamatozású  hitelre vonatkozik. A válasz az volt, hogy nem, nem érkezett. Tehát szeretném világosan leszögezni, hogy semmilyen médiavásárláshoz az Eximbank semmilyen kedvezményes kamatozású hitelt nem biztosított” - mondta akkor külgazdasági és külügyminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!