2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Vágónak megint vannak kérdései

2017. szeptember 20., szerda 19:39, frissítve: szerda 20:02

Újabb kilenc korrupcióval kapcsolatos népszavazási kérdést adott be Vágó Gábor azután, hogy a parlament tegnap törvényt hozott az egyik felvetéséről. Az aktivista a legfőbb ügyészről többféleképpen is megkérdezné az embereket. Szerinte ugyanis Polt Péter miatt maradnak következmények nélkül a korrupciós ügyek.

Csak pár napig gyűjthette az aláírásokat Vágó Gábor a korrupcióellenes népszavazásával kapcsolatban. Úgy tűnik, hiába, tegnap ugyanis a Fidesz inkább megszavazta az elévülés meghosszabbításáról szóló javaslatot, mint hogy népszavazást tartsanak. Pedig nem értenek egyet az általuk is megszavazott törvénnyel.

„Tény, hogy innentől kezdve a legkisebb súlyú korrupciós bűncselekményre is ugyanaz az elévülés vonatkozik, mint a legsúlyosabbra, de mi ezt az aránytalanságot vállaltuk annak érdekében, hogy a korrupciós cselekményekkel szembeni szigorúbb fellépés lehetősége és az üldözhetősége a leghosszabb ideig biztosított legyen” – nyilatkozta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke.

Az aláírásgyűjtésbe nagy svunggal belépő Momentum vezetője szerint az ellenzék hibát követett el akkor, amikor asszisztált ahhoz, hogy a Fidesz megússza a népszavazást.

„Az segített volna, ha a jelenlegi korrupciós népszavazásba minden ellenzéki párt legnagyobb erővel beállt volna, és nem az lett volna a legelső dolguk, hogy Gulyás Gergely felhívására másnap benyújtanak egy ennek megfelelő törvényjavaslatot” – mondta Fekete-Győr András.

A referendum kezdeményezője viszont elégedett, mert azért kezdeményezte a népszavazást, hogy törvény szülessen a kérdésben. A parlamenti döntéstől viszont lendületbe jött, és újabb kilenc, korrupcióval kapcsolatos kérdést adott be. Ezeknek egy része Polt Péter legfőbb ügyésszel kapcsolatos.

„A korrupciós rendszer középpontjában, pók a pókháló közepén ott ül Polt Péter, és a Legfőbb Ügyészség rendszerének ilyen kialakítása, amit a Fidesz kialakított, ki fogja termelni a saját Polt Pétereit” – hangoztatta Vágó Gábor.

Arról is népszavazást írna ki az aktivista, hogy politikusok vagyongyarapodását nem csak bűncselekmény gyanújakor lehessen vizsgálni, illetve, hogy a mentelmi jog ne védje azokat, akik korrupciós bűncselekményt követtek el. A Nemzeti Választási Bizottságnak 30 napja lesz, hogy eldöntse, lehet-e referendumot tartani ezekben a kérdésekben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!