2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Vádat emeltek a volt fideszes városvezető ellen

2016. október 18., kedd 21:26

Vádat emelt az ügyészség Szigetvár volt fideszes polgármesterével szemben. A hivatali vesztegetési ügyben egy MSZP-s önkormányzati képviselő, valamint egy önkormányzati cég volt vezetője is érintett.

A vádhatóság szerint Kolovics János, 2010 és 2014 között hivatalban lévő polgármester nevelt fiát szerette volna egy helyi cég vezetőjévé kinevezni, ehhez azonban a testületben minősített többségre volt szüksége. Azért, hogy ezt elérje, az önkormányzat gépkocsijával hazahozatta a külföldön dolgozó MSZP-s képviselőt, majd az ülés után vissza is vitette. Hálából a nevelt fiú csaknem négymillió forintos vállalkozói szerződést kötött a képviselő cégével.

„Ténylegesen azonban semmiféle tevékenység nem volt e vállalkozási szerződés mögött. Ez tulajdonképpen azt a célt szolgálta, hogy kompenzálják a képviselőnek a szavazatát. Mindez többek között hivatali visszaélés, hivatali vesztegetés elfogadása, hűtlen kezelés bűntett megállapítására alkalmas, amelyeknél a legsúlyosabb büntetési tétel kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés” – ismertette Kutas Tamás, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!