2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen

Hír TV

2017. november 29., szerda 13:02, frissítve: szerda 17:01

Mondok József 35 milliót vett fel egy önkormányzati vadászházra, ám végül családjával lakott ott.

Jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség az izsáki vadászház ügyében. Az ügyészség három embert gyanúsít, egyikük feltehetően a település polgármestere.

Mondok Józsefet az után jelentette fel az Együtt politikusa, hogy az Index kiderítette, a 35 millió forintnyi uniós támogatásból megépített, önkormányzati szálláshelynek szánt vadászházban ő és családja él. A polgármester egyébként idén nyáron visszafizette a pénzt.

„Az ügy 3 vádpontból áll, az egyik vádpont ez a vadászház építésével kapcsolatos támogatás, ezt az ügy elsőrendű vádlottja nem a közjogi tisztségében, hanem a családi vállalkozás ügyvezetőjeként követte el, annak tagja és képviselője volt az elkövetés idején az elsőrendű vádlott, az okozott vagyoni hátrányt pedig 2017 júliusában a vállalkozása a költségvetésnek megtérítette” – ismertette Négyessyné Bodó Marianna Mónika, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Eközben kiderült, 29 millió forintos uniós támogatást kapott gyakornoki programjára az a fideszes polgármester, aki szakmai gyakorlat címén ingyen dolgoztatott diákokat saját éttermében és cége rendezvényein. A Magyar Nemzet úgy tudja, Szilhalom első embere korábban az igazgatója volt az érintett vendéglátóipari iskolának. A lap múlt héten azt írta, a tanulóknak sokszor az előírt hét-nyolc óránál hosszabban is a politikus által üzemeltetett étteremben, kávézóban kellett dolgozniuk. Bóta Józsefet egyébként az adóhivatal 2021-ig eltiltotta a cégvezetéstől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!