2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vadai: Lopnak ezerrel

2017. szeptember 12., kedd 09:55, frissítve: kedd 10:30

A DK alelnöke szerint lopni akar a kormány, ezért hosszabbította meg 2018 márciusáig a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet Magyarországon.

Így ugyanis közbeszerzések kiírása nélkül lehet eszközöket beszerezni és beruházásokat indítani.

Vadai Ágnes Reggeli járat című műsorunkban emlékeztetett: ezt a kategóriájú válsághelyzetet még 2015 őszén vezette be a kormány, amikor a menekültválság miatt naponta sok ezer ember érkezett Magyarországra. A Gyurcsány-párt képviselője szerint azonban most, az elmúlt egy évben összesen csupán nyolcszáz bevándorló érkezett az országba.

„Múlt héten volt honvédelmi és rendészeti bizottsági ülés, ahol a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbításáról számolt be a Belügyminisztérium. Azt persze nem tudták megmondani, mi az oka, hogy meg kell hosszabbítani ezt a válsághelyzetet, mert sem a menekültek száma, sem a biztonsági helyzet nem olyan, ami ezt indokolná. Én egyre tudok gondolni, egy ilyen válsághelyzetben közbeszerzés nélkül lehet mindenféle eszközöket beszerezni és beruházásokat elindítani, ez újra folytatódott, tulajdonképpen lopni akarnak ezzel” – fogalmazott a politikus.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!