2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Úszik az adósságban Mészáros kempingje

2017. július 19., szerda 22:55, frissítve: csütörtök 08:32

23 milliárd forintos jelzálog van a Mészáros Lőrinc üzlettársához köthető balatonakali kempingen, de a kemping becsült értéke csak 1,2 milliárd forint körül van – írja a Magyar Nemzet. Az új tulajdonos, a Zion Europe nevű offshore cég ennél jóval olcsóbban, 300 millióért jutott az értékes ingatlanhoz. Az ellenzék szerint a kormányfőhöz köthető körök minél több területet szereznének meg a Balatonon hasonló módszerekkel.

Telt ház van a főszezonban a balatonakali Strand Holiday Kempingben. Ez tetszhetett meg Mészáros Lőrinc üzlettársának, ugyanis a felszámolás alatt álló kempinget 300 millióért megvásárolta. Pedig ennél korábban volt egy magasabb, 370 milliós ajánlat is, de azt a felszámoló nem fogadta el. A januárban még több mint 800 millió forintra taksált ingatlant a Zion Europe Kft. nevű, Seychelle-szigeteken bejegyzett cég vehette meg.


„Most már nem közönséges strómanokon keresztül szereztek tulajdont az Orbán Viktorhoz és Mészáros Lőrinchez köthető üzleti körök, hanem offshore cégek mögé is megpróbálták elbújtatni. És ami még inkább felháborító ebben a tranzakcióban, hogy mélyen áron alul, mindössze 300 millió forintért ezt a kempinget” – vélekedett Molnár Tibor, az Együtt regionális igazgatója.

A Magyar Nemzet szerdán arról írt: 23 milliárd forintos jelzálog van a kempingen, miközben a terület becsült értéke 1,2 milliárd forint. „Egy átlagos ember számára átláthatatlan ingatlanspekuláció zajlik, aminek nyilvánvalóan az a célja, hogy a teljes Balaton-parti terület minél nagyobb hányadát megszerezze egy bizonyos érdekeltségi kör és lehetőleg minél olcsóbban. És nagyon érdekes, hogy hogyan lehet egy 1,2 milliárd forintra taksált értékű területre ilyen értékű jelzálogjogot bejegyezni” – vélte ezzel kapcsolatban a jobbikos Kepli Lajos a Hír TV reggeli műsorában.

A Strand Holiday Kemping tulajdoni lapján egy hete jelent meg a B3 Takarék neve. A B3 Takaréktól Mészáros Lőrinc korábban 890 millió forint hitelt vett fel, hogy megvegye Gyárfás Tamástól a Nap TV székházát, a felcsúti polgármester felesége pedig 1,2 milliárd forintnyi hitelhez jutott a takaréktól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!