2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Belföld

Urizálás helyett a tömegközlekedést ajánlja a PM

Útdíj helyett az állami vezetők autóhasználatát korlátozná a Párbeszéd Magyarországért. A PM szerint értelmetlen és pazarló urizálás helyett a tömegközlekedést kellene használniuk a tisztségviselőknek. A Demokratikus Koalíció székesfehérvári tagjai tüntettek is az útdíj ellen.

Táblákkal üzentek a kormánynak a Demokratikus Koalíció székesfehérvári tüntetésén az autósok. Január 1-jétől az M7-es autópálya eddig ingyenes, fehérvári szakaszáért is fizetni kell. Az ellenzéki tüntetők azonban nem minden autóstól kaptak elismerést. „A megyei matricával nagyon nagy probléma nincsen, azzal van probléma, hogy az eddigi ingyenes szakaszokra vezették be a fizetéseket, látjuk a Pentele híd problémát, látjuk a fehérvári megkerülő szakaszt, sok főút jön be ide, és eddig ez ingyenes volt, ezt elveszik. Sokan használják csak azért ezt a szakaszát a megyei M7-esnek, hogy ide el tudjanak jönni vásárolni, és most keresztül kell menjenek a városon, nem jó ez így” – véli Mezei Zsolt, a Demokratikus Koalíció Fejér megyei közgyűlésének tagja.

Nem tetszik az útdíj a Párbeszéd Magyarország képviselőinek sem. Az ellenzéki párt az autósok megsarcolása helyett az állami vezetők autóhasználatát korlátozná. „Egy szegény és egyre szegényedő kormány és ország ugyanis az urizálás helyett választhatná azt a módszert is, hogy a kormánytagok, a kormánytisztviselők, az államigazgatásban dolgozók a közösségi közlekedést használják. Fölszállhatnak vonatra, villamosra, buszra, az urizálás helyett megismerhetnék az ország gondjait” – mondja Mach Péter, a PM elnökségi tagja.

A Fidesz frakcióvezetője a Hír TV P8 című műsorában ismét megvédte az útdíjat. „Van olcsóbb autópálya-használat az emberek 70 százalékának, és mellette viszont azt kell látni, hogy ki kell alakítani egy olyan igazságos rendszert, hogy mindenki azonos feltételekkel vehesse igénybe a gyorsforgalmi úthálózatot és az autópályákat. Ha valaki ezt ingyen megteheti, másoknak meg fizetni kell érte, az semmiképpen nem igazságos. És ha megnézi, akkor ez így van a budapesti agglomerációban is, mert aki túl volt az M0-s körgyűrű vonalán, annak ugyanúgy ki kellett fizetni a 42 ezer forintot egyébként, ha mindennap be akart jönni a városba, aki meg a 0-s közelében volt, annak meg nem kellett kifizetni semmit, ugyanazért a városból való ingázásért. Szerintem ez a legkevésbé sem tekinthető igazságosnak” – közölte Rogán Antal.

A miniszterelnök pénteki rádióinterjújában azt mondta, január harmadik hetében összesítik a tapasztalatokat, és azután döntenek arról, hogy átalakítják-e a kiterjesztett útdíjrendszert. Az állami vezetők közül hivatalból egyébként csak miniszternek, államtitkárnak, közigazgatási államtitkárnak és kormánybiztosnak jár személyes gépkocsihasználat a vonatkozó kormányrendelet szerint. De a többiek – például a helyettes államtitkárok, miniszteri kabinetfőnökök, különböző hivatalvezetők – is kaphatnak magáncélra is használható szolgálati autót felettesük engedélyével.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!