2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Üres parlamentbe megy szócsatázni az ellenzék

2017. augusztus 21., hétfő 06:44, frissítve: hétfő 12:48

Rendkívüli ülésen vitázik ma a parlament a lex CEU-ról és a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról.

A kormánypártok távol maradnak, amit azzal magyaráztak, hogy az ellenzéki pártok a devizahitelesek ügyét csak ürügyként használják arra, hogy megvédjék Soros György egyetemét. A parlament ugyan határozatképtelen lesz, a napirend előtti felszólalások során vitázhatnak a képviselők, ugyanis várhatóan a Fidesz–KDNP is jelöl felszólalót.

A mai ülés összehívását még támogatta, de mégsem vesz részt rajta a Demokratikus Koalíció. A döntésüket azzal indokolták, hogy az Orbán-kormányt nem parlamenti munkával, hanem a választásokon lehet legyőzni.

A DK a Népszabadság bezárása elleni tiltakozásképp nem vesz részt a parlamenti munkában.

„A Demokratikus koalíció nem vesz részt a mai parlamenti ülésen. Tesszük ezt azért, mert amikor a Népszabadságot bezárták, akkor a sajtószabadság lábbal tiprása elleni tiltakozásul a DK kivonult a napi plenáris ülésekről, és csak azokon a szavazásokon veszünk részt, ahol kétharmados törvényeket gyújt be a Fidesz, és azokat esetleg meg lehet akadályozni. A DK a CEU megmentése érdekében egyébként korábban népszavazási kezdeményezést nyújtott be, amit a Nemzeti Választási Iroda elutasított, tehát ez ügyben is tiszta a lelkiismeretünk. A DK következetes párt, ezért maradunk távol a mai plenáris üléstől is” – mondta el Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!