2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Ünnepi vásár a Várkert Bazárnál

2017. augusztus 19., szombat 20:01

Egy szelet torta 800 forint, a lángos sem olcsóbb, a különlegesebb lekvárok pedig több mint ezer forintba kerülnek – ilyen árakra készülhetnek a Magyar Ízek Utcájában, amelynek idén is Budapest ad otthon a Várkert Bazártól a Szilágyi Dezső térig. Mintegy 150 kiállító kínálja portékáját az érdeklődőknek.

Mogyorós habtészta, mogyorós roppanós tészta – feketeribizli-zselével és tejcsokoládés karamellel – és mogyoróhab – a Magyar Ízek Utcájában lehetett megkóstolni idén először az ország tortáját, a Balatoni habos mogyorót.

A nyertes recept egy éve formálódik, 30 próbálkozás után nevezték be a versenybe.

„Hosszas kutatómunka folyt, hogy mi az az anyag, amely még nem volt ilyen év tortája, és akkor rátaláltunk a mogyoróra, ezt követően volt ugye, hogy mogyorótermékeket kóstolgattunk mindenhol, akár külföldön is. Aztán kialakult az, hogy nekünk egy ilyen mogyorós kell, mert nem volt és hátha valami jót tudunk csinálni” – ismertette Horváth Ferenc, a Horváth Cukrászda tulajdonosa.

Magyarország cukormentes tortája címet pedig a Pöttyös Panni nyerte el, amelyben még liszt sincs. „Igazából mákkal dolgoztunk, a cukor helyett eritrittel, de próbáltunk arra figyelni, hogy a gyümölcsnek a saját finom íze megmaradjon” – mondta az ötletgazda cukrászhallgató, Puszta Laura.

A torták és az idei Szent István-napi kenyér mellett olyan kézműves termékek várják a látogatókat a Magyar Ízek Utcájában, mint a karcagi birkapörkölt, a szatmári töltött káposzta vagy a libatepertő.

A húskészítmények, sajtok mellett gyógynövénykészítményeket, szörpöket, lekvárokat is találnak az ínyencek. Idén kiemelt szerepet kaptak a kézműves sörök, több mint tíz kézműves főzde mutatja be söreit.

Több mint 150 kiállító termékét lehet megkóstolni a Magyar Ízek Utcájában vasárnap estig.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!