2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Újraválasztották Prőhle Gergelyt

Az egyházi intézmények kormány által is támogatott növekedésének csak akkor van távlatos értelme, ha az a gyülekezetek, lelki közösségek épülését is szolgálja, és ezen a téren sok a kihasználatlan lehetőség - mondta a Magyar Időknek Prőhle Gergely, akit harmadszor választottak meg a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjévé.

  • Újraválasztották Prőhle Gergelyt

A lap keddi számában megjelent interjúban Prőhle Gergely kifejtette: a mai fiatalokat úgy kell tudatosan megszólítani az evangéliummal, hogy az olyannyira közkedvelt okos eszközöket is bevonjuk ebbe - nem helyettesítve persze a valódi közösséget. Az evangélikus közösséghez tartozás örömét kell megismertetni a gyerekekkel, ez biztosítja a gyülekezetek jövőjét is - fűzte hozzá.

Az országos felügyelő szerint a XXI. században egyházellenesnek lenni egész egyszerűen badarság. Különösen az elmúlt néhány év tapasztalata azt mutatja, hogy a felvilágosodás zászlóvivői, köztük az egyházellenesek, valamint a keresztény egyházak hívei látványos sorsközösségbe kerültek az iszlám fenyegetés hatására. A civilizációk harcában sokkal jobb esélyekkel indulunk, ha ezt a sorsközösséget mindkét tábor felismeri és nem egymást nyírja - mondta. Hozzátette: az európai értékrend a keresztény hitelvek és a felvilágosodás értékeinek finom egyensúlyából áll, amire érdemes nagyon vigyázni.

A migrációval kapcsolatban úgy vélekedett: a keresztény közösségeknek világosan különbséget kell tenniük migráns és menekült között. A politikai kommunikáció szükségképpen leegyszerűsítő ebben a kérdésben, de a helyzet igen komplikált. A valóban rászorulókon segíteni kell, leginkább úgy, hogy a menekülés okát igyekszünk megszüntetni.

Az adventről Prőhle Gergely kifejtette: az advent mindig a reményteljes várakozás ideje. Ahogy egyre több gyertyát gyújtunk meg, úgy nő a fény, lesz tisztább a látásunk, hogy el tudjuk választani a lényegtelent a lényegestől, a hamisságot az igazságtól. A várakozás beteljesedésének üzenete pedig az, hogy mégiscsak a reménység győzedelmeskedik - olvasható a Magyar Időkben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!