2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Napindító 04:00

Újra nekifut a kormány a vasárnapi zárva tartásnak

2016. október 26., szerda 08:06, frissítve: hétfő 20:19

A kormánypárti Magyar Idők a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetére hivatkozva azt írja, hogy havi két szabad vasárnapot és a hét utolsó napján legfeljebb napi 8 órás munkavégzést írna elő az a törvénymódosító javaslat, amelyet a KDNP az év végéig a parlament elé terjeszt.

Az érdekképviselet elnöke a lapnak azt is elmondta: óriási a felháborodás a dolgozók körében, akikre azt kényszerítik, hogy november végéig vegyék ki idei szabadságaikat, mivel decemberben minden munkaerőre szükség van a létszámhiányos boltokban. Bubenkó Csaba jelezte: aláírásgyűjtést kezdeményeztek a munkakörülmények javítása érdekében, továbbá azt szeretnék, ha a nagypéntek után december 24-e is munkaszüneti nappá válna.

„A KDNP által beterjesztett javaslat gyakorlatilag egyezik a KDFSZ által benyújtott javaslattal, annyi kiegészítéssel, hogy mi két szabad hétvégét kértünk, ami szombat-vasárnapot jelent, illetve a nyolcórás munkavégzés vasárnap, tehát nyolc óránál többet ne dolgozhasson egy munkavállaló. Mi ezt támogatjuk. Illetve még kérjük azt is, hogy a december 24-e legyen munkaszüneti nap. A KDFSZ már 2010-től erről beszél folyamatosan. És egyre jobban kicsúcsosodott ez a probléma, külföldre mentek munkavállalók stb., elhagyták a kereskedelmi szektort az emberek, más területre mentek dolgozni. A munkavállalók alacsonyan vannak fizetve, nincs megfelelő létszám, rossz a munkakörülmény és még sorolhatnám ezeket a dolgokat. Ezért tartunk itt, ahol tartunk” – nyilatkozta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!