2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Újra egymásnak feszült az ellenzék

2016. október 20., csütörtök 07:59, frissítve: szombat 15:42

Ellenzéki belvita alakult ki az október 23-i tüntetésekről, az Együtt békés demonstrációra készül október 23-án.

Az MSZP, a DK és a PM a Blaha Lujza téren tiltakozik, az Együtt alelnöke viszont inkább füttykoncertet hirdetett Orbán Viktor ellen a Kossuth térre. A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint az, hogy Juhász Péter rászervezett az ellenzéki tüntetésre, olyan mintha a kormányfő rendelte volna.

Az Együtt elnöke a Hír TV Reggeli járat című műsorában azt mondta, nem érzik úgy, hogy a tiltakozásukkal meggyaláznák az ’56-os forradalom és szabadságharc emlékét. Juhász Péter szerint inkább Orbán Viktor teszi ezt azzal, hogy a Paks II által elkötelezi az országot az oroszoknak. A baloldali ellenzéki pártok egyébként az Együtt kivételével a Blaha Lujza téren tartanak majd tüntetést Orbán Viktor beszédével egy időben.

„Soha, semmilyen módon, senkit nem fogunk erőszakra felszólítani. Vagy én magam sem fogok soha részt venni, békés demonstrációra készülünk, demonstráció alatt azt értve, hogy ki fogjuk fejezni a véleményünket Orbán Viktor politikájával szemben egy sípolással. A sípolás nem agresszió ilyen értelemben, egyáltalán nem fizikai erőszak, de ha a Fidesz ilyet nyilatkozik, akkor én attól tartok, hogy az ő fejükben fordulnak meg ilyen gondolatok” – mondta el Juhász Péter.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!