2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Újra beidézik Rogánt

2016. június 20., hétfő 13:46, frissítve: hétfő 12:41

A bíróság újra beidézi Rogán Antalt, hogy szembesítsék Portik Tamással. A Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi, az MSZP támogatja ezt.

A bíróság újra beidézi Rogán Antalt, hogy szembesítsék Portik Tamással. Ezt az ügyben érintett Juhász Péter mondta a Népszabadságnak. A propagandaminiszter halaszthatatlan közfeladataira hivatkozva nem ment el a pénteki tárgyalásra. Az egykori Energol-vezér ott azt állította, hogy korábban 10 millió forintnyi kenőpénzt vitt Rogán Antalnak.

Közben Szél Bernadett a Reggeli járatban arról beszélt: nemzetbiztonsági kockázatokat vet fel, ha egy miniszter korrupció gyanújába keveredik, ezért az ügyet minél előbb tisztázni kellene. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterről a múlt héten állította azt a volt Energol-vezér, hogy korábban 10 millió forintnyi kenőpénzt vitt neki.

„Fontos is lenne tisztázni, mert nem jó, ha így lógnak a levegőben a dolgok. Nem jó az, amikor sejtünk dolgokat, de nem látunk bizonyítékokat. Egy politikusnak együtt kell működni, azt is jónak tartanám, hogy jöjjön be miniszter úr, és akkor ott tisztázzák ezt az egész helyzetet, akár Portik úr jelenlétében, merthogy elfogadhatatlan az, hogy húzódik ez az ügy, mint egy rétestészta, a magyar állampolgárok meg nézik, mint egy szappanoperát, de gyakorlatilag pontosan egy politikus viselkedése miatt hiúsul meg az, hogy pontot tegyünk az ügy végére” – hangsúlyozta a Hír TV-ben az LMP társelnöke.

Vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezik

A Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi Portik Tamás Rogán Antalt érintő kijelentései miatt.

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem vár tovább a pénteken kirobbant nemzetközi korrupciós ügyben, amely Rogán Antal miniszter úrról és a magyar kormányról szól. Hiszen hiába vártunk, nagy a hallgatás, és csönd van, éppen ezért ma a Jobbik a tettek mezejére lépett, és elküldtük az a határozati javaslatunkat, amely egy vizsgálóbizottság felállításáról szól” – mondta el Szilágyi György országgyűlési képviselő.

Az MSZP elnöke jelezte, támogatják a vizsgálóbizottság létrehozását és a válaszokat várnak Rogán Antaltól.

„Rogán Antalnak már régen a nyilvánosság elé kellett volna állnia és minden vizsgálat elé nyitottan odatenni magát, és a legfőbb ügyészségnek is meg kellett volna szólalnia. Mindezek ismeretében és hogy a vizsgálóbizottságoknak milyen valódi eredménye tud lenni, ezzel együtt a Magyar Szocialista Párt támogatja a javaslatot, hogy legyen világos, hogy a kommunikációért felelős miniszter és egy bűnöző közötti pénzügyi kérdés önmagában kimondja az általános véleményt a jelenlegi kormány politikájáról” – fogalmazott Tóbiás József.

Már egy feljelentés is tisztázná

A Demokratikus Koalíció szerint már egy Portik Tamás ellen tett feljelentéssel is tisztázhatná magát a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a korrupció vádja alól. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője úgy fogalmazott: az ügyben egyelőre csak annyi biztos, hogy a Rogán Antal vezette belváros áron alul adott el egy ingatlant, amin az új vevő nem sokkal később 52 milliós haszonnal adott tovább. A nyomozók viszont kideríthetnék, igazat mondott-e a gyilkosságért elítélt Portik arról, hogy megvesztegette a kormánypárti politikust.

„Ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, Rogán Antalnak kellene eljárást kezdeményeznie hamis tanúzás miatt. Ha ezt megteszi, akkor akár tisztázhatja is őt a nyomozás. Ha ezt nem teszi, akkor elismerheti, hogy Portik igazat mondott. A DK ezért azt várja Tónitól, hogy kezdeményezzen eljárást hamis tanúzás miatt, hogy végre nyomozás keretein belül derüljön ki az igazság. Ha Tóni nem kezdeményez eljárást, azt a DK úgy tekinti, hogy az Orbán-kormány propagandaminisztere elismerte a vádakat és a tízmilliós kenőpénzt” – jelentette ki Gréczy Zsolt.

Révész: Tisztázni kell az ügyet

A fideszes Révész Máriusz szerint a hatóságoknak kell kivizsgálni a Portik Tamás által elmondottakat. Az országgyűlési képviselő szerint azonban csak az ügyészség tisztázhatja azokat a vádakat amelyekkel a többszörösen elítélt bűnöző vádolja a minisztert.

- Tisztázni kell az ügyet teljesen egyértelmű.
- A hatóságoknak vagy Rogán Antalnak?
- Rogán Antal hiába áll ki és mond valamit azt az emberek jelentős része nem fogja elhinni. Ezt a hatóságoknak kell tisztázni, hogy történhetett-e ilyen. Még egyszer mondom, egy többszörösen elítélt bűnöző mondott néhány mondatot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!