2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Ujhelyi: Takargatnivalója van a kormánynak

2017. július 20., csütörtök 18:37

Nem kapott érdemi választ a stadionprogramról szóló kérdéseire a szocialista Mesterházy Attila. Az ellenzéki politikus konkrét számokat várt a kormánytól, de csak egy listát kapott.

Pakson a sor. Debrecen már megkapta, Szombathelyen és Kisvárdán még épül a stadion. Hamarosan pakson is nekilátnak a munkának.

„Hogy miért van szükség Pakson labdarúgó-stadionra? Én azt gondolom, hogy mint mindenhol az országban, fontos az, hogy sportoljanak az emberek, és kiemelten a gyerekek” – mondta el a Paksi FC ügyvezetője, Balog Judit.

A város és a klub kétmilliárd forintból újíthatja fel a pályát. Ennyiből fűthető gyepre is futja. Nem úgy, mint Újpesten, ahol a stadion korszerűsítésére nyolcszázmillió forintot adott az állam.

NB1-es bajnoki meccset csak olyan stadionban rendezhetnek, ahol fűthető a gyep.

„Azt kértük az MLSZ-től, hogy kapjunk felmentést ez alól a kötelezettség alól a következő szezonra, tehát a most már futó szezonra. És kértük azt, hogy hadd oldjuk meg más technológiával a fűtést, amennyiben szükség lesz rá. Az MLSZ méltányolta ezt a kérésünket, és engedélyt adott arra, hogy itt a Szusza Ferenc Stadionban játsszuk le a mérkőzéseinket” – mondta az Újpest FC ügyvezetője.

A stadionprogramról az MSZP nevében Mesterházy Attila részletes kimutatást kért a fejlesztési minisztertől. Az ellenzéki politikus kíváncsi lett volna arra, hogy egy-egy stadion felépítéséhez vagy korszerűsítéséhez az állam mennyi pénzt adott, miként arra is rákérdezett, hogy mennyibe kerül a létesítmények üzemeltetése. A szocialisták nem kaptak egyenes választ a kormánytól.

„Ez egy nagy jogi katyvasz, amit kaptunk hivatkozásokkal, minden fajta kormányhatározatra, követhetetlen, amit az államtitkárság küldött nekünk válaszként, ebből is látszik, hogy a kormányzatnak takargatnivalója van ebben a kérdésben, hiszen nem tud egyértelműen választ adni, hogy 2010 óta mennyi közpénzt fordított stadionépítésre. Mert így aztán el kéne azzal számolni, hogy azt miért nem az egészségügyre költötte” – nyilatkozta Ujhelyi István, a párt EP-képviselője.

Annyi biztos, hogy az új Puskás Ferenc Stadion lesz a legdrágább. A létesítményre nettó 150 milliárd forintot költ a kormány a magyar adófizetők pénzéből. A kivitelező cégek alvállalkozói között feltűnik Mészáros Lőrinc egyik cége is. A paksi stadiont pedig az a kft. korszerűsítheti, amely a névadó Puskás Ferenc szobrát adományozta a felcsúti polgármester és a magyar miniszterelnök közös fociakadémiájának.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!