2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Ujhelyi: Szeretnék Botka balkeze lenni!

2017. július 14., péntek 10:07, frissítve: péntek 10:42

Cáfolták az MSZP-s árnyékkormány felállásának hírét az érintettek. A szocialista Ujhelyi István ugyanakkor azt mondta, igénybe veszik párton kívüliek segítségét a választási program megírásához.

Hiller István, Gőgös Zoltán, Korózs Lajos, Andor László – néhány név azok közül, akik majd Botka László úgynevezett árnyékkormányát alkotják a kormányközeli, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Echo TV szerint.

„Az Orbán-közlöny, a Fidesz pártlapja azt írta, hogy én lennék a jobbkeze a kormányban Botka Lászlónak. Szeretném jelezni, hogy én a balkeze szeretnék lenni, hiszen Európa balra van” – az MSZP EP-képviselője cáfolja a híreszteléseket. A Hír TV kérdésére ugyanakkor azt megerősítette, hogy több párton kívüli szakember szaktudására is számítanak a választási program összeállításában.

„Nem pártpolitikus, nem rólam van szó, vagy bármely más, az MSZP-ben dolgozó politikai szereplőről, hanem eddig az MSZP-vel semmilyen különösebb viszonyban nem lévő, a saját területén a saját szakmájában eddig komoly teljesítményt és elismertséget felmutató közéleti ember jelezni fogja, hogy szívesen áll be segíteni az Orbán-kormány utáni Magyarország programját kidolgozni Botka Lászlónak” – folytatta a politikus.

Ujhelyi neveket ugyan nem mondott, de a Hír TV-nek Pogátsa Zoltán közgazdász megerősítette, hogy gazdasági kérdésekben rá is számíthatnak.

„Igen, beszéltem Botka Lászlóval. Elmondtam neki, nagyon szívesen támogatom, hogy ő megreformálja a szocialista pártot, és hogy abból egy rendes baloldali pártot csinál, de ilyen tárcaleosztásokra meg ilyen árnyékkormány-összeállításra eddig nem került sor” – mondta Pogátsa.

Ráadásul a szocialisták jelenleg nincsenek is olyan helyzetben, hogy pozíciókat osztogathassanak – tette hozzá a szakember.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!