2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 22:45

Belföld

Újabb terrorhullám jöhet Európában

Újabb terrorhullám jöhet Európában - Georg Spöttle szerint. A biztonságpolitikai szakértő úgy látja a Közel-Keletről hazatérő iszlamisták próbálnak meg Európában szervezkedni.

  • Újabb terrorhullám jöhet Európában

Év végén közel-keleti migránsok támadtak több járókelőre egy bajor kisvárosban. A német belügyminiszter az eset után menekültügyi szigorításokat sürgetett. Horst Seehofer kijelentette, Németország nem tűri meg az erőszakot, a maradásra nem jogosult menedékkérőket el kell távolítani az országból.

A CSU-s Horst Seehofer a Bild című német napilapnak úgy nyilatkozott: Németország nem tűri meg az erőszakot, a maradásra nem jogosult menedékkérőket el kell távolítani az országból.

Bajorország miniszterelnöke ezt azután közölte, hogy az egyik bajor kisvárosban járókelőket zaklattak az utcán szír, iráni és afgán fiatalok. Az ittasan randalírozó csoport összesen 12 embert sebesített meg, közülük egyet fejsérüléssel szállítottak kórházba.

A Müncher Merkur napilap szerint a CSU javaslatokat fog kidolgozni a német szövetségi kormány számára, amely szigorítaná a büntetett előéletű menekültekre vonatkozó szabályokat. A testvérpárt Kereszténydemokrata Unióból többen támogatásukról biztosították a belügyminiszter kezdeményezését.

A németországi menekültügyi helyzet változására hívta fel a figyelmet a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója is. Bakondi György a HírTV Magyarország Élőben című műsorában azt mondta: egyre többen lesznek Németországban azok, akik a visszaéléseket elkövető bevándorlókat kiutasítanák az országból.

Azok a változások, amelyek a Németországi helyzetet jellemzik 2015 óta, a wilkommenkulturtól odáig jutottunk, ahova jutottunk, vagy eljutottak - ez úgy tűnik, hogy folytatódni fog, és egyre inkább hallható lesz azoknak az embereknek a hangja, akik józanul, a saját életfeltételeik, a családjaik, és az európai jövő érdekében próbálják az illegális migrációt korlátok közé szorítani, és azoknak a személyeknek a kiutasítását megvalósítani, akik egyáltalán össze nem férhető magatartást tanúsítanak bármifajta menekültjoggal vagy vendégjoggal – mondta el Bakondi György.

Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő arról beszélt, miért okoz nehézséget a menekültek visszatoloncolása a származási országba.

„(…) harminc éve nem történik semmi. Az a baj, hogy ennek több oka is van: civil szervezetek (rögtön ügyvédet keresnek, minden kiskaput kihasználnak, hogy ne lehessen kitoloncolni a menekülteket, akkor is ha több bűncselekményt elkövettek már) – az a vége, hogy a delikvens eltűnik – a német demokráciában ha valakit kiutasítanak, megfellebbezheti, hónapok évek telnek el, megmondják neki mit hazudjon, az egészet újra kell kezdeni, vagy eltűnik”– nyilatkozta Georg Spöttle. 

A szakértő azt is hozzátette, félő, hogy a következő időszakban egy második terrorhullám jöhet, ugyanis a Közel-Keletről egyre több hazatérő iszlamista próbál majd Európában szervezkedni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kulka János így is, úgy is a nemzet színésze + videó

Kulka János így is, úgy is a nemzet színésze + videó

A balliberális sajtó azon pörög, hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója nem hívta fel a nemzet színészánek választott, Kulka Jánost. A téma kapcsán Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára volt a Napi aktuális vendége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!