2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szabad Európa 11:00

Újabb Orbán–Vona vita – ki bújik szoknyák mögé?

2017. február 20., hétfő 17:46, frissítve: hétfő 22:29

Olimpia, korrupció és az energiaárak világpiaci csökkenése. Ezeket a témákat hiányolták az ellenzéki pártok a miniszterelnök napirend előtti felszólalásából. A legkeményebben a Jobbik elnöke támadta Orbán Viktort, aki nem fogta magát vissza a válaszban. Felhasználta azt a pletykát, amelyet a kormánypárti sajtóban Terry Black transzvesztita előadóművész terjesztett Vona Gábor állítólagos homoszexuális vonzalmáról.

Az ellenzéki pártok közül elsőként a Jobbik kapott szót. Vona Gábor az olimpiával kezdte, azzal a témával, amelyet Orbán Viktor következetesen került évadnyitó beszédében.

„Elrontotta, mert hiába próbál mutogatni az olimpiai aláírásgyűjtés kapcsán arra a mozgalomra, amelyik most hirtelen szárba szökkent, ugyanis ez a mozgalom okozat, és az ok ön, miniszterelnök úr. Hiába próbálja a fővárosra áttolni a felelősséget, hiába próbál nyuszi módjára Tarlós István szoknyája mögé bújni, a felelősség, miniszterelnök úr, az öné” – jelentette ki Vona Gábor.

A Jobbik elnöke sokadszor vágta Orbán Viktor szemébe, hogy intézményesítette a korrupciót. Vona Gábor ismét idézte a Századvég korábbi vezetőjét, aki szerint a Fidesz tudatosan halmoz el állami megrendelésekkel hazai vállalkozókat.

„Mészáros Lőrinc kapcsán talán én voltam az első, aki föltettem az egyértelmű kérdést itt, önnek, az Országgyűlésben, hogy kicsoda Mészáros Lőrinc? Hogy az ön strómanja-e? Hogy ez az ember annak köszönheti-e azt a sok dolgot, amit megnyer Magyarországon, mert annyira tehetséges, annyira szorgalmas és annyira tisztességes, vagy egyszerűen azért, mert ön kijelölte őt a pénztárosának” – tette hozzá Vona.

A kormányfőt az ellenzéki pártok felszólalásai után viszonválasz illeti meg, amelyben Orbán Viktor keményen nekiment Vona Gábornak.

„Vona képviselő úrnak kell még azt elmondanom – aki azt mondta, hogy ne bújjak Tarlós főpolgármester úr szoknyája mögé –, hogy nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni” – reagált a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint a korrupció nem a Fideszre jellemző.

„Magyarország ma azért erősödik, mert önöket, korrupt jobbikos politikusokat sikerül ellenzékben tartani. És addig lesz Magyarországon pénz, amíg önök ellenzékben vannak, és nem férnek a kasszához” – közölte Orbán Viktor.

Vona Gábor személyes megtámadtatás okán szót kért Kövér Lászlótól, aki azonban „nem érezte ezt indokoltnak”.

De a végső döntés ilyenkor nem a házelnöké, hanem a parlamenté. Kövér László fel is tette a kérdést a képviselőknek. A kormánypárti többség – a házelnökhöz hasonlóan – úgy ítélte meg, hogy Orbán Viktor szavai nem személyében sértették meg Vona Gábort. A Jobbik frakcióvezetője szerint a miniszterelnök példátlan kijelentésre ragadtatta magát.

„Milyen dolog lebuzizni a legfőbb politikai ellenfelüket? Ez az alpári stílus a Magyar Országgyűlésben, a magyar politikában egészen addig, amíg az önök főnöke, Orbán Viktor nem aljasította el a politikai közéletet, eddig nem volt divat. Ilyet nem tettünk! Senki! Még a szocialisták sem tettek ilyet, mert nem volt hozzá gusztusuk, nem volt hozzá orruk” – reagált Volner János.

Vona Gáborról néhány hónapja Terry Black transzvesztita előadóművész terjesztette a kormánypárti sajtóban, hogy homoszexuális vonzalmai voltak. Akkor a Fidesz egyik alelnöke egy interjúban elítélte Terry Black kijelentését. Gulyás Gergely úgy fogalmazott, hogy Terry Black szavainak eleve nem lehet hitelük a konzervatív oldalon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!